Nooit meer corona-krankzinnigheid. Zo gaan we dat doen

Vandaag vergadert de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Wat BVNL betreft zijn de afgelopen twee jaar een tragisch dieptepunt in onze geschiedenis. Dit mag nooit meer gebeuren. En dat is ook niet nodig.

Verslaafd aan macht
Nu de coronamaatregelen zijn afgeschaft lijkt het leven weer normaal. Het is bijna alsof de afgelopen twee jaar nooit gebeurd zijn. Bijna. Want wat er gebeurd is, is niet zo makkelijk te vergeten. En dat het nu voorbij is, wil niet zeggen het niet nog eens kan gebeuren. Tenslotte is de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 onlangs stilletjes voor de maar liefst vijfde keer verlengd. Daarnaast heeft minister Ernst Kuipers van VWS zich al laten ontvallen dat hij vindt dat het juridisch mogelijk moet blijven om opnieuw snel in te grijpen als het ‘weer uit de hand loopt’ met de positieve tests. It ain’t over till it’s over. En BVNL is bang dat het nog lang niet over is. Macht werkt namelijk verslavend. En we kunnen inmiddels wel stellen dat ons kabinet verslaafd is. Aan paniek. Aan noodwetten. Aan totalitaire maatregelen. Terwijl het allemaal niet nodig was.

De dood ingejaagd
Het waren twee dystopische jaren. BVNL diende meerdere moties van wantrouwen in tegen het kabinet, maar altijd werden deze verworpen. Onbegrijpelijk, want de schade die werd aangericht door het coronabeleid heeft zich twee jaar lang kunnen opstapelen. Nu moeten we onze wonden likken, maar de littekens zullen nooit meer verdwijnen. De lockdowns hebben ons 520.000 gezonde levensjaren gekost en vele ondernemers de kop gekost. We werden ‘s avonds opgesloten in onze huizen, terwijl een avondklok geen effect had op de verspreiding van het virus. Kinderen en jongeren liepen trauma’s en onderwijsachterstanden op door schoolsluitingen. De obsessie met prikken en de hetze tegen ongevaccineerden was verbijsterend. Kinderen werden onderworpen aan een medische behandeling die zij niet nodig hadden en er werd gediscrimineerd op basis van medische status. Vragen over bijwerkingen mochten niet gesteld worden en mensen die dat toch deden werden gedemoniseerd. Inmiddels zien we dat de schade van de vaccinaties gigantisch is, maar ook daarover moet gezwegen worden. Pas over een aantal jaar zullen we weten hoeveel jonge, gezonde mensen de vaccinatie-obsessie met hun leven hebben moeten bekopen. Zal het kabinet dan durven toegeven dat zij hen eigenhandig de dood hebben ingejaagd?

Zinloos, vernederend en schadelijk
Er verdwenen miljarden aan belastinggeld in de zakken van gehaaide vriendjes van bestuurders. Transparantie en controlemechanismen zoals de WOB werden getraineerd en tegengehouden, RIVM-adviezen gemanipuleerd en Tweede Kamerleden en kritische burgers bespioneerd. Ons gedrag werd bewust beïnvloed, door ons voor te liegen over de effectiviteit van maatregelen zoals het nutteloze en ziekmakende mondkapje. We werden – letterlijk – uit elkaar gedreven door de 1.5 meter, waarvan de gevolgen niet alleen emotioneel, maar ook economisch, desastreus waren. Het was allemaal zinloos, vernederend en buitengewoon schadelijk. We kunnen dus maar één conclusie trekken: dit nooit meer. En dat hoeft ook niet. Want het kan anders.

Hoe dan? Door de IC-capaciteit te verhogen. BVNL is hiervoor een petitie gestart, die inmiddels 50.000 keer is ondertekend. We moeten inzetten op betere ventilatie van scholen, kantoren en andere gebouwen. De gezondheid van mensen moet sterk verbeterd worden, want een groot deel van het probleem zit bij onze leefstijl en de gevolgen die dat met zich meebrengt. Preventie is belangrijk, want voorkomen is beter dan genezen. Tenslotte moeten we de kwetsbaren beschermen, in plaats van de mensen die geen risico lopen op en uit te sluiten. Dergelijk collectivisme is niet solidair, het is alleen maar schadelijk. Voor iedereen. De overheid heeft zich de afgelopen twee jaar van haar slechtste kant laten zien. Door incompetentie, machtsmisbruik, perverse belangen, bureaucratie en politieke egotripperij. In plaats van de volksgezondheid te beschermen, heeft de overheid de hele maatschappij verziekt. Laten we nu alles op alles zetten om daarvan te herstellen.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.