BVNL wil opheldering over opperen van vaccinatieplicht door WRR

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) spreekt in haar uitwerking van toekomstscenario’s voor de coronapandemie over het potentieel invoeren van een vaccinatieplicht voor Covid-19. Wat BVNL betreft is dit ongeoorloofd, ongrondwettelijk en uit den boze.

Worst case scenario
Vandaag publiceert de WRR vijf ‘coronascenario’s’ met bijbehorende maatregelen die daarbij van kracht zouden moeten worden. Een vaccinatieplicht kan in het ‘worst case scenario’ gerechtvaardigd zijn, vinden adviseurs. Ook wordt er gesproken over wie er nog toegelaten zouden mogen worden tot bijvoorbeeld ziekenhuizen en voedsel dat ‘op de bon’ gaat, omdat mensen ziek worden en/of in quarantaine moeten, wat gevolgen heeft voor de marktwerking. BVNL is verbijsterd dat dergelijke maatregelen daadwerkelijk worden overwogen en wil onmiddellijk opheldering van de minister van VWS over deze verregaande vorm van totalitair beleid.

Onacceptabel en onverantwoord
Vorige week kwam de Raad van State al met het absurde advies om toch ook maatregelen zoals lockdowns, de avondklok en het coronatoegangsbewijs (CTB) wettelijk te verankeren in de Wet publieke gezondheid (Wpg). “Maar blijkbaar kennen de dictatoriale trekjes van onze regering geen grenzen,” concludeert Wybren van Haga. “Uit data van het RIVM zelf blijkt dat de maatregelen helemaal niet hebben gewerkt. Maar toch kunnen we ons duidelijk opmaken voor een nieuwe donkere coronawinter, waarin de teugels blijkbaar nog strakker worden aangetrokken. Een vaccinatieverplichting is volstrekt onacceptabel en onverantwoord. De bijwerkingen van deze experimentele vaccins lopen zienderogen op, we weten nog steeds niet wat de oorzaak is van de aanhoudende oversterfte die we al maanden zien en over de gevolgen en potentiĆ«le schade van deze vaccinaties op de lange termijn is nog helemaal niets te zeggen. Het is levensgevaarlijk wat onze overheid aan het doen is. Wij kunnen en mogen dit als samenleving niet accepteren.”

Lees hier de schriftelijke vragen die BVNL heeft gesteld aan de minister van VWS.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.