BVNL wil opheldering over bouwinfarct door stikstofwaanzin

Tijdens het vragenuurtje van vanmiddag wil Wybren van Haga opheldering van de ministers voor Volkshuisvesting en Stikstof over het bouwinfarct dat door het ridicule stikstofbeleid is ontstaan. Van Haga: “Deze hoax jaagt de woningnood alleen maar verder aan.”

Brandbrief
Na Bouwend Nederland slaan nu ook projectontwikkelaars alarm over het nijpend tekort aan nieuwbouwwoningen. De bouw van nieuwe huizen is vrijwel stil komen te liggen door nieuwe uitspraken van de rechter. Dat stelt de vereniging van projectontwikkelaars Neprom, in een brandbrief aan stikstofminister Van der Wal. De Vereniging waarschuwt voor sociale onrust die hierdoor dreigt te ontstaan.

“Knettergek dat we ons laten zo laten gijzelen door een niet bestaand probleem,” vindt Wybren van Haga, die het gehele stikstofbeleid naar de prullenbak wil verwijzen. “We hebben een gigantische woningnood, maar in plaats van als een malle te bouwen om woningzoekenden te helpen, staat alles stil.”

Kabinet houdt vast aan een fabeltje
BVNL wil de woningnood ook bestrijden door immigratiebeperkende maatregelen te nemen. “Alleen al het afgelopen kwartaal kwamen 50.000 mensen naar Nederland. Tegen die bevolkingsgroei valt niet op te bouwen, al helemaal niet als het kabinet blijft vasthouden aan een stikstof-fabel.” Tegen de ongebreidelde bevolkingsgroei startte BVNL onlangs een petitie

Ook bij de komende woondebatten zal BVNL inzetten op het bestrijden van de woningnood door een rem op bevolkingsgroei en het beëindigen van het onzalige stikstofbeleid.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.