De hele Randstad dakloos door de stikstofhoax – stop de waanzin!

Dacht u dat we het ergste wel gehad hadden met de exorbitante 25 miljard die het kabinet heeft uitgetrokken om de zogenaamde ‘stikstofcrisis’ – die niet bestaat – te beteugelen, dan heeft u het mis. Binnenkort staat de halve Randstad op straat, omdat er geen huizen meer gebouwd kunnen worden door de vermeende te grote stikstofuitstoot.

Symboolpolitiek
Was het in de Randstad de laatste jaren al een heksentoer om nog aan een woning te komen, inmiddels kun je beter een tiny house in de achtertuin van je ouders uitklappen, wil je jezelf nog van huisvesting kunnen voorzien. Tot je 30ste aan de dis bij pa en ma is niet meer alleen voor de enigszins wereldvreemde eeuwige student, maar de realiteit voor heel veel mensen die gewoon geen huis meer kunnen vinden. De stikstofcrisis, een klimaatklucht van eigen bodem, zorgt er namelijk voor dat er niet meer gebouwd kan worden. De uitstoot zou te groot zijn en dus moeten er ‘ingrijpende maatregelen’ getroffen worden, voor er gebouwd kan worden. Dat de ingrijpende maatregelen die er al getroffen zijn in de Randstad welgeteld nul zoden aan de dijk zetten, wordt gemakshalve even vergeten. Tenslotte is symboolpolitiek belangrijker dan daadwerkelijk constructief beleid. En wat maakt het uit dat de burger nergens meer kan wonen? Als de klimaatdoelen maar gehaald worden.

Veelkoppig monster
De woningnood in Nederland is een groot en gestaag groeiend probleem. Steeds meer mensen moeten jaren wachten op een huis en kunnen in de tussentijd nauwelijks meer ergens terecht. Gemeenten verdrinken in een zee van absurde regels en voorwaarden waaraan voldaan moet worden om ‘klimaatverantwoord’ te bouwen en daardoor wordt er dus steeds vaker gewoon maar helemaal niet meer gebouwd. Ondertussen mogen we op de wegen bijna alleen nog maar stapvoets rijden en wordt er steeds venijniger met het bestuurlijke vingertje gewezen naar de boeren, die te boek komen te staan als de grote klimaatverwoestende boosdoeners en dus maar van hun erf gejaagd moeten worden voor de ‘goede zaak’. De klimaatklucht begint desastreuze vormen aan te nemen, wat BVNL betreft. Er is een geen stikstofcrisis, maar er is wél een woningcrisis. Dus zullen we geen fictieve draken proberen te doden, maar gewoon de inmiddels vele koppen van dit zelf gecreëerde monster eens afhakken?

Half Nederland dakloos
Nederland heeft woningen nodig. Onze inwoners hebben geen dak meer boven hun hoofd, maar ondertussen maakt het kabinet zich druk over het redden van de ‘wilde natuur’, die we in Nederland nooit hebben gehad. In onze buurlanden hebben ze nog nooit van een stikstofprobleem gehoord, maar in Nederland is het een crisis van ongekende proporties. En ondertussen barsten de gezinnen uit hun veel te kleine huisjes. Rollen de starters vechtend over elkaar heen voor een woning. Zitten jongvolwassenen nog op hun zolderkamertjes bij pa en ma, als ze al aan hun tweede baan toe zijn. Worden er miljarden aan belastinggeld over de balk gesmeten voor het oplossen van een probleem dat niet bestaat. En is half Nederland straks dakloos. U kunt zich afvragen wat een grotere dreiging is voor het Nederlands klimaat. BVNL weet het antwoord wel.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.