Wybren van Haga walgt van uitnodiging Bersiap-ontkenners in de Tweede Kamer

De Tweede Kamer heeft voor vandaag twee notoire Bersiap-ontkenners uitgenodigd, voor een hoorzitting over het eenzijdige Indië-onderzoek. Het gaat om de Indonesiërs Jeffry Pondaag en Bonnie Triyana.

Dieptepunt in de parlementaire geschiedenis
Wybren van Haga reageert woedend: “Deze invitatie is de zoveelste klap in het gezicht van de Indische gemeenschap en markeert een dieptepunt in de parlementaire geschiedenis. Niet eerder gaf de volksvertegenwoordiging een podium aan Bersiap-revisionisten.” Van Haga boycot uiteraard deze hoorzitting. Ook zal hij Kamervragen stellen.
 
Tijdens de Bersiap pleegden Indonesische (para)militaire organisaties en bendes genocide op Indische Nederlanders. “Te gek voor woorden dat men die geschiedenis van moord en verderf, die vrijwel direct na de capitulatie van Japan begon, willens en wetens aan het uitgummen is,” aldus Van Haga, die juist een Bersiap-monument wil ter herinnering aan de duizenden (Indische) Nederlanders die door Indonesiërs op gruwelijke wijze gemarteld, verkracht en vermoord vanwege hun Nederlandse en/of Europese afkomst.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.