CDA gaat grens over: afpakken vergunningen is boerenverraad

Nog geen jaar geleden stelde het CDA dat het intrekken van vergunningen van boeren in verband met nieuw stikstofadvies een principiële grens is die zij niet zouden overgaan. Van die belofte komt niets meer terecht.

De rigoureuze en totaal onzinnige stikstofplannen van dit kabinet vernietigen de waardevolle agrarische sector in Nederland. Vrijdag maakte minister Van der Wal bekend dat in veel delen van Nederland de stikstofuitstoot met 70 procent moet worden teruggedrongen. Het gaat om 131 gebieden vlakbij ‘kwetsbare natuur’. Dat betekent dat veel boeren niet kunnen doorgaan met hun bedrijf. Daarmee is het boerenverraad door het CDA grenzeloos te noemen.

Overstapweken
BVNL is begonnen met overstapweken om murw geslagen CDA en VVD-leden een nieuwe plek te bieden. Wybren van Haga: “Nu premier Rutte heeft aangegeven in de bij het VVD-congres aangenomen motie geen reden te zien om de stikstofkoers van het kabinet om te gooien en in één adem aangaf dat VVD’ers altijd hun lidmaatschap kunnen opzeggen, is BVNL graag bereid om de premier daarbij een handje te helpen. Daarom nodigen wij VVD-ers en CDA’ers die het klassiek liberale geluid en het oorspronkelijke gedachtegoed van hun partijen zo node missen van harte uit zich aan te sluiten bij BVNL.”

“Wij redden de boeren en zorgen voor broodnodige woningen door het stiksofbeleid per direct naar de prullenbak te verwijzen. Wij gaan wél werk maken van immigratiebeperkende maatregelen, we lossen de energiecrisis op door wél gas te produceren in Groningen en we zorgen dat hardwerkende ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf worden geholpen met minder regels en minder overheidsdwang,” aldus Van Haga.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.