Statenlid Wil van Soest wordt runningmate BVNL lijsttrekker Noord-Holland

Even zag het ernaar uit dat aan de lange politieke carrière van Wil van Soest een einde zou komen. De energieke en onvermoeibare partijleider van de Amsterdamse Partij van de Ouderen en in die hoedanigheid ook Statenlid in Noord-Holland, gooide onlangs wegens geldgebrek de handdoek voor deelname aan de Provinciale Statenverkiezingen in de ring. Nu voegt zij zich bij BVNL.

“Gelukkig kwam BVNL op de lijn met de mededeling dat ik carte blanche krijg op het ouderendossier, als ik de runningmate van lijsttrekker Ennio Senese zou worden”, aldus Van Soest, die trots is op het feit dat haar gevecht voor een goede oude dag voor de generatie die Nederland na de Tweede Wereldoorlog heeft opgebouwd gezien is door BVNL. “Daarom slaan wij de handen ineen om ouderen in onze provincie een stem te geven.”

BVNL hoopt van de provincie Noord-Holland de meest senior-vriendelijke provincie van Nederland te maken: betaalbare woningen en kleinschalige woonzorginstellingen voor ouderen. Gezondheidszorg in de buurt, bus- en tramhaltes op loopafstand en voldoende bankjes en openbare toiletten.

Blij met strijdlust 
Wybren van Haga ziet in de 86-jarige Van Soest een strijdvaardige vrouw. “Als ik haar vol passie hoor praten over hoe zij de groeiende eenzaamheid onder ouderen wil verjagen en daarbij zie dat zij het ouderenbelang te vuur en te zwaard wil verdedigen, dan zie ik een vrouw die van haar werk houdt en zich keihard wil blijven inzetten voor ouderen. Met haar schat aan ervaring is zij bovendien de ideale runningmate voor lijsttrekker Ennio Senese die eerder werd gepresenteerd als lijsttrekker van Noord-Holland. Van Soest heeft ruime ervaring op de dossiers wonen, werken en de energietransitie. 

Van Soest benadrukt dat haar Partij van de Ouderen Amsterdam nog springlevend is. “We misten vorig jaar maart weliswaar op een haar na een raadszetel, maar in heel wat deelraden hebben wij vertegenwoordigers zitten die knokken voor onze ouderen. Dat blijven we doen.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.