BVNL Overijssel presenteert kandidaten

Op vrijdag 20 januari presenteerde BVNL Overijssel lijsttrekker Roy van Aalst de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen. De presentatie vond plaats op het Landgoed Kaamps in Deurningen. Partijleider Wybren van Haga was ook present en kreeg vooraf, samen met het team van Overijssel, een rondleiding van de eigenaren van deze prachtige locatie. “Het was een geweldige avond vol energie”, zegt Van Aalst.

Van Aalst opende de avond voor een goed gevulde zaal. Op deze avond sprak hij onder meer over het stikstofbeleid. Hier refereerde hij terug naar het gesprek met de eigenaren van het Landgoed Kaamps, die tijdens de rondleiding het Overijsselse team een kijkje gaven in de koeienstal. Van Aalst legde vervolgens uit dat BVNL Overijssel wil dat oost-Nederland weer gehoord wordt, want in Den Haag is men het contact met de provincie compleet verloren. Verder belichtte hij kort het verkiezingsprogramma waarin staat wat BVNL wil veranderen in Overijssel.

Kandidatenlijst 
Na de toelichting over het verkiezingsprogramma worden de kandidaten voorgesteld door Van Aalst. De kandidatenlijst bestaat uit 10 personen. Zij krijgen ook allemaal zelf het woord om zich voor te stellen. De eerste die aan de beurt is, is Arjan Brouwer uit Enschede. “Ik wil graag politiek voeren met gezond verstand voor Nederland, Overijssel en Twente. Die mogelijkheid wordt mij geboden bij BVNL”, licht Brouwer toe. Een andere kandidaat is Stef Kleine Staarman, lid van de Jongerenraad Overijssel. “Ik wil er graag voor zorgen dat onze ouderen dezelfde kansen hebben om voor hun belangen op te komen als wij jongeren dat kunnen met een Jongerenraad. Zij hebben óók recht op onze steun, evenals onze ondernemers en boeren.”

Van Aalst en partijleider Van Haga zeggen na afloop trots te zijn op de lijst. “We hebben een geweldige lijst met een mooie mix aan personen. Met veel vertrouwen gaan we de campagne in.”

Lees hier het verkiezingsprogramma van BVNL Overijssel.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.