NIEUWS

BVNL is op zoek naar mensen die zich samen met ons willen inzetten voor het echte belang van Nederland. Als vrijwilliger help je mee met (verkiezings)campagnes en evenementen, ben je een belangrijk onderdeel van het politieke team en zet je BVNL in jouw eigen omgeving op de kaart. Lijkt jou dat wat? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Het wetsvoorstel vanuit de Tweede Kamer dat het gebruik van contant geld beperkt tot maximaal € 3000,- en het zelfs strafbaar stelt om contante betalingen te verrichten die dat bedrag overschrijden wringt met onze Grondwet.

Op zaterdag 30 november organiseert BVNL een Algemene Leden Vergadering (ALV). Hier worden o.a. de (financiële) jaarstukken van de partij gepresenteerd en zal een wijziging van de samenstelling van het BVNL-bestuur aan de leden worden voorgelegd. Wij nodigen onze leden hierbij van harte uit.

Deze week stemde een meerderheid van de Tweede Kamer voor een limiet van €3000,- op betalingen met contant geld. Deze maatregel moet het witwassen van geld door criminelen tegengaan. BVNL vindt dit een symbolische maatregel, die bovendien nadelig is voor veel ondernemers. Contant geld is een wettig betaalmiddel en BVNL wijst op de schade voor de economie die deze limiet zal veroorzaken.

Per 1 januari 2025 heft het kabinet het handhavingsmoratorium op de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wdba) op. Dit betekent dat de Belastingdienst weer op 'schijnzelfstandigheid' mag gaan handhaven en met terugwerkende kracht naheffingen mag opleggen. Dit kan ertoe leiden dat ZZP'ers stoppen met hun werkzaamheden en/of deze verplaatsen naar het buitenland. BVNL vreest voor de gevolgen voor onze arbeidsmarkt en de economie.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, hoorden we de zoveelste reeks loze beloften, tegenstrij...

De Troonrede van Koning Willem-Alexander maakte één ding duidelijk: het kabinet Schoof-I heeft wei...

Vandaag is het Prinsjesdag. Aan de vooravond van deze derde dinsdag in september baarde het moeizaam verwekte kabinet Schoof-I eindelijk een regeerakkoord. Maar van alle beloofde bestuurlijke vernieuwing komt daarin - wederom - weinig terecht. Nietszeggendheid is troef. En opnieuw koopt de middenklasse niets voor haar duurbetaalde belastinggeld.

Op 18 januari 2024 diende BVNL, samen met advocate Meike Terhorst, een Woo-verzoek in bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hierin vroegen wij om openbaarmaking van de brief die naar de WHO zou zijn gestuurd met een Nederlands voorbehoud op de wijzigingen in de International Health Regulations (IHR). Deze week weigerde BuZa opnieuw openheid van zaken.

Op zaterdag 16 november in Haarlem en op zaterdag 25 januari in Den Haag organiseert het wetenschappelijk bureau en trainingsinstituut Da Vinci een BVNL Masterclass. Wij nodigen je hierbij van harte uit voor deze informatieve en gezellige dag, voor leden die meer willen weten over klassiek-liberalisme en die zich namens BVNL in de toekomst misschien willen inzetten in hun gemeente, de provincie, het Waterschap, of in de landelijke politiek.

BVNL heeft bezwaar aangetekend tegen de onvolledige afhandeling van het eerste deelbesluit van het Ministerie van Justitie & Veiligheid, over het Woo-verzoek van BVNL mbt het spoedappèl van de overheid over het afschaffen van de avondklok. Waar het ministerie eerder aangaf dat het om meer dan 2000 pagina's aan informatie zou gaan, kreeg BVNL er slechts 32 toegezonden, waarvan een deel zwartgelakt. Hiermee is niet aan ons informatieverzoek voldaan.

Gemeenten dreigen vanaf dit jaar honderden miljoenen mis te lopen, als gevolg van het jarenlang stelselmatig verkeerd inschatten van de inflatie door het Centraal Planbureau (CPB). Hierdoor zullen de gemeentelijke tekorten en dus de gemeentelijke belastingen nog verder oplopen.

De regeldruk voor ondernemers moet fors omlaag. Dat staat in een rapport dat MKB-Nederland deze week heeft aangeboden aan de Minister van Economische Zaken. BVNL pleit al jaren voor meer ruimte en minder bureaucratie voor ondernemers. Zij houden Nederland aan het werk en de economie draaiende. Daarom: minder regels, meer ondernemers.

Deze week presenteerden hoogleraar Ronald Meester en Dr. Marc Jacobs hun onderzo...

Hoeveel vertrouwen heeft u in het nieuwe kabinet Schoof en hoe kijkt u terug op de Tweede Kamerverkiezingen en de formatie? BVNL stak de thermometer in de samenleving met behulp van peilbureau Peilsnel.nl.

Op het jaarlijkse culturele festival Open035 in Hilversum staat dit jaar een Drag Queen-event voor kinderen op het programma. Maar wat de fractievoorzitter van BVNL, Frederique Durlacher, betreft hoeven de kinderen in haar gemeente niet te worden meegezogen in de hedendaagse ideologische diversiteitsagenda. Zij roept daarom op tot het annuleren van deze activiteit.

Het Ministerie van Algemene Zaken heeft laten weten dat zij het Woo-verzoek van Stichting Coronaschade over het spoedappèl mbt het afschaffen van de avondklok, aan de Landsadvocaat, Pels Rijcken, heeft overgedragen. Ruim een half jaar na indiening weigert het ministerie nog altijd openheid van zaken te geven.

Veel scholen in Haarlem kampen nog altijd met een groot lerarentekort. Landelijk is er een tekort van rond de 9700 basisschoolleraren. Dat betekent dat bijna 1 op de 10 banen niet wordt ingevuld. BVNL-gemeenteraadslid Joey wil graag meedenken over oplossingen voor zijn stad.

BVNL wil dat de erf- en schenkbelasting wordt afgeschaft. Mensen moeten hun vermogen of bezit onbelast kunnen achterlaten aan hun kinderen of kleinkinderen. Om dat voor elkaar te krijgen is BVNL een burgerinitiatief gestart.

In de vijf grote steden zijn de huren in de vrije sector met 5 tot ruim 7 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Dat meldt huurwoningsite Pararius in de cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.