NIEUWS

Het Hoogheemraadschap Delfland heeft de twijfelachtige eer om verantwoordelijkheid te dragen voor het meest met PFAS vervuilde water in Nederland. De Mos: "Onze motie dwingt Delfland om onderzoek te doen naar het gebruik van remediërende PFAS-producten."

Vandaag kreeg Richard de Mos, waterschapsbestuurder in het Hoogheemraadschap van Delfland, bij de begrotingsbehandeling het plan voor de aanleg van de Erasmusvaart weer op de politieke agenda. De Mos wil dat het Hoogheemraadschap samen met de provincie Zuid-Holland, de gemeente Westland, de gemeente Den Haag en waar mogelijk ook het Rijk gaat lobby'en om de Erasmusvaart te realiseren.

Op vrijdag 1 december is de deadline voor het aantekenen van bezwaar tegen door de WHO voorgestelde amendementen op de zogeheten International Health Regulations (IHR). Deze wijzigingen maken inbreuk op de soevereiniteit en autonomie van Nederland als het gaat om de aanpak van gezondheidscrises en ons gezondheidsbeleid in het algemeen. Als het aan de WHO ligt, worden deze amendementen stilzwijgend doorgevoerd. Maar wat BVNL betreft niet.

Na eerdere peilingen van Maurice de Hond, stoomt BVNL nu ook op bij I&O. We schommelen daar qua percentages tussen de één a twee zetels, aldus Van Keimpema, die bij BVNL achter partijleider Wybren van Haga op de tweede plaats staat. Van Keimpema wijst erop dat de partij met de eigen online campagne via social media miljoenen mensen bereikt.

"Na eerdere peilingen van Maurice de Hond, stoomt BVNL nu ook op bij I&O. We schommelen daar qua percentages tussen de één a twee zetels", aldus BVNL-lijsttrekker Wybren van Haga, die erop wijst dat zijn partij met de eigen online campagne via social media miljoenen mensen bereikt.

PVV-Kamerlid Danai van Weerdenburg, in het recente verleden nog vertrouweling van Geert Wilders, geeft op X (voorheen Twitter) een stemadvies op BVNL.

'Erkent de minister van LNV dat zijn afwijzende uitspraken over de hypothese over het Romeinse huisval als mogelijke oorzaak van de huidige BTV-3 uitbraak niet houdbaar zijn en dat zelfs WUR in zijn wetenschappelijke publicatie over de huidige uitbraak (thans in peerreviewproces) de mogelijkheid van insleep via lange afstandstransport erkent en vermeldt?' vraagt BVNL-Kamerlid Wybren van Haga middels Kamervragen aan de verantwoordelijk minister.

Tweede Kamerlid Wybren van Haga is ontzet over een notitie van het ministerie van Landbouw, Natuur en en Visserij. "Deze notitie betekent de facto het einde van de garnalenvisserij. De vissers in de Voordelta wordt op een onaanvaardbare manier het mes op de keel gezet", aldus Van Haga.

Het geduld van ondernemers in Ter Apel is op. De winkeliers hebben het helemaal gehad met de overlast van asielzoekers in hun dorp. Ze hebben geen greintje vertrouwen meer in de autoriteiten, zo blijkt uit een gezamenlijke brandbrief aan burgemeester Velema en aan Den Haag. Tweede Kamerlid Wybren van Haga, die vorige week de Burgerwacht Ter Apel nog een hart onder de riem stak, begrijpt bewoners en ondernemers helemaal en komt tot de enige juist conclusie: "Ter Apel moet direct sluiten!"

Na eerdere peilingen van Maurice de Hond, stoomt BVNL nu ook op bij I&O, met 1,1%. "Dit percentage staat gelijk aan nagenoeg 2 zetels", aldus BVNL-lijsttrekker Wybren van Haga, die erop wijst dat zijn partij met de eigen online campagne via social media miljoenen mensen bereikt.

Het Jonge Boeren Verkiezingsdebat, georganiseerd door Nieuwe Oogst, NAJK en Aeres Hogeschool, zorgde voor wat vuurwerk in Dronten (Flevoland), op het gebied van het inkrimpen van de veestapel. Op dat punt staan links en rechts lijnrecht tegenover elkaar, waardoor het clashte tussen BVNL aan de ene kant en PvdA/GroenLinks aan de andere kant.

Het is nog maar kort geleden dat onze grondwet door het gevoerde coronabeleid stelselmatig werd geschonden. Na de lockdown kwam de QR-code, die in strijd was met onze grondwet. De QR-code vroeg om een vaccinatie- en/of testbewijs en greep daarmee in op de lichamelijke integriteit van een persoon en dat mag niet. Net zoals het onrechtmatig is om iemand op zijn of haar lichamelijke situatie de toegang tot een restaurant, bioscoop of theater te weigeren. Niemand, behalve BVNL, kwam in opstand. Onze petitie 'Stop coronadiscriminatie' werd meer dan 268.000 keer getekend.

Pensionado Wim Suyker haalde vorige week groot het nieuws met zijn doorrekeningen van verkiezingsprogramma’s. In de BNR-podcast 'En Gratis Bier Voor Iedereen' geeft Suyker aan dat BVNL er het beste uitkomt van alle partijen, omdat vooral de kosten van de overheid omlaag gaan en het belastingsysteem fors vereenvoudigd wordt.

Voormalig 50PLUS-voorman Henk Krol (73) wil terugkeren in de Tweede Kamer. Het doel van de 'running mate' van BVNL-lijsttrekker Wybren van Haga is helder: "Vanuit de Tweede Kamer net zo lang tegen de Staat der Nederlanden procederen totdat pensioengerechtigden het pensioen krijgen waar ze na een leven hard werken recht op hebben."

BVNL hekelt de zware aantijgingen van D66-leider Rob Jetten aan het adres van Geert Wilders. "Jetten demoniseert en zaait haat", aldus BVNL-lijsttrekker Wybren van Haga, die erop wijst dat de verkiezingen om de inhoud moeten gaan en niet steeds op de persoon gespeeld moeten worden.

BVNL-raadslid Joey Rademaker is boos op PvdA-raadslid Maarten Wiedemeijer, die na de laatste peiling van Maurice de Hond oproept om een 'rechts monsterverbond van haat te stoppen'.

De kiezer heeft altijd gelijk, maar God heb medelijden met dit arme volk, als het gepeilde aantal zetels voor de VVD bewaarheid wordt. Dat stelt Wybren van Haga in een opinie-stuk op De Dagelijkse Standaard. Hij ziet in de VVD vooral de kampioen van de gebroken verkiezingsbeloften.

De Sinterklaasintocht in het Overijsselse dorpje Enter gaat dit jaar niet door. Het organisatiecomité heeft dit besloten uit angst voor acties door Kick Out Zwarte Piet (KOZP). In Rijswijk verleent burgemeester Huri Sahin geen vergunning aan de organisatie die op 25 november een Sinterklaasintocht met zwart geschminkte pieten wil houden. De burgemeester oordeelt dat de openbare orde en veiligheid niet gewaarborgd kunnen worden bij de optocht die vanuit burgers werd geïnitieerd.

Vandaag in het Dagblad van het Noorden: 'een opvallend persbericht: oud-Statenlid Robert Pestman (58) uit Groningen wil de nieuwe burgemeester van Midden-Groningen worden. Hij schreeuwt dat van de daken.'

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.