NIEUWS

BVNL doet mee aan de Europese Parlementsverkiezingen, op 6 juni 2024. Op onze Algemene Leden Vergadering op 16 maart 2024 hebben onze leden het concept-verkiezingsprogramma en de concept-kandidatenlijst goedgekeurd. BVNL streeft naar constructieve, economische samenwerking tussen de Europese lidstaten, met behoud van onze nationale soevereiniteit. De EU moet minder invloed uitoefenen op ons nationaal beleid en de kosten die Nederland maakt voor Europa moeten drastisch omlaag. Op deze pagina vindt u de standpunten van BVNL uiteengezet. Deze worden de komende maanden verder uitgewerkt en aangevuld.

BVNL fractievoorzitter Joey Rademaker spreekt na een Haarlems NEE tegen betaald parkeren van een historisch moment: "Dit is een overwinning voor elke Haarlemmer die verandering wil zien. Wij hebben de krachten van de stad gemobiliseerd en laten zien dat Haarlem niet langer het speelveld is van een dwangmatige bakfietselite, die onze gemeenschap al te lang heeft gedomineerd. De NEE tegen betaald parkeren, is een NEE tegen dit het college van burgemeester en wethouders."

Vandaag mag Haarlem, in een zwaar bevochten raadgevend referendum, voor- of tegen betaald parkeren stemmen. "BVNL doet een klemmende oproep aan Haarlemmers om vandaag een stevig signaal tegen zoveel autohaat af te geven. Ga stemmen!" zegt gemeenteraadslid Joey Rademaker.

Gemeenteraadslid Joey Rademaker van BVNL Haarlem roept ondernemers op donderdagavond naar het stadhuis te komen om zich tegen het besluit over het invoeren van zero-emissiezones te keren, dat verstrekkende gevolgen heeft voor de ondernemers in Haarlem.

BVNL raadslid Joey Rademaker heeft raadsvragen gesteld over het feit dat een bedrijf uit Heerhugowaard subsidie slurpt voor het ontplooien van activiteiten ter ondersteuning van het publieke debat en de meningsvorming over het referendum met betrekking tot de uitbreiding van betaald parkeren.

Op donderdag 15 februari debatteert de Tweede Kamer eindelijk over de aanhoudende 'onverklaarbare' oversterfte. Maar: na maanden van uitstel wordt dit belangrijke debat in een schamele drie uur afgeraffeld en komt er bijna niemand opdagen. BVNL wil weten: waarom zijn de sterfteberekeningen veranderd? Hoe kunnen er conclusies getrokken worden uit onvolledige en vervuilde data? En waarom wordt er nog steeds niet gekeken naar een eventueel causaal verband tussen de coronavaccinaties, Post-Covid, vaccinatieschade en de oversterfte?

Deze week ging BVNL in gesprek met het Ministerie van VWS over de geheime OMT-opnames, waar wij inmiddels al ruim een jaar om vragen. We vertrokken zonder opnames, maar met een belangrijke conclusie: het achterhouden van deze informatie gebeurt bewust en met een politieke motivatie.

BVNL Haarlem-raadslid Joey Rademaker schaart zich achter de winkeliers in de Gierstraat. De ondernemers aldaar zijn boos over de boetes die zij krijgen voor het uitstallen van hun producten.

Het rapport dat bijwerkingencentrum Lareb deze week publiceerde over langdurige gezondheidsklachten na coronavaccinatie is een open deur die wordt ingetrapt. Maar nog steeds is de oorzaak 'onduidelijk' en buitelen het Lareb, de media en de politiek over elkaar heen om het grootste medische experiment ooit te verdedigen. Voormalig Tweede Kamerlid Wybren van Haga: "Er is bewust door de overheid gespeeld met levens. Maar dat spelletje is zo langzamerhand wel uitgespeeld."

Na ruim een jaar van vertraagde en niet correct en/of volledig afgehandelde Woo-verzoeken, dwangsommen en juridische procedures, heeft het Ministerie van VWS BVNL uitgenodigd voor een gesprek over de geheime OMT-opnames.

Samen met mr. Muurschilderingen, Henk Augustijn, pleit BVNL-waterschapsbestuurder Richard de Mos voor een muurschildering op de muur van het gemaal op de hoek Erasmusweg/Loevesteinlaan.

Als Haarlem vanaf 2025 overgaat tot het stapsgewijs weren van door brandstof aangedreven busjes en vrachtwagens in het centrum, is dat voor D66 onvoldoende. Zij willen ook brom- en snorfietsers daar weg hebben. BVNL sluit zich juist aan bij een coalitie van lokale partijen om de zogeheten nulemissiezone niet in te voeren.

Sinds 22 november 2023 is het manifester dan ooit. 'Links' heeft het zwaar. Toont 'links' zich een slechte verliezer, nu blijkt dat twee derde van de Nederlanders 'niet links' gestemd heeft? En zou het helpen als de eigen hypocrisie, die soms verstikkende vormen aanneemt, eens onder de loep wordt genomen? Hans van Tellingen tekende op OpinieZ veertien voorbeelden op.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.