Klimaat als duur paradepaardje van het kabinet – en Nederland gaat failliet

Het kabinet heeft de mond vol van verduurzaming. En dat mag wat kosten. Letterlijk en figuurlijk. De staatskas wordt ervoor leeggeroofd en het kost de Nederlander z’n welvaart en z’n welzijn. BVNL is ook voor duurzaamheid. Maar dan wel op de goede manier.

Symboolpolitiek van groene gekkies
Nederland rolt van de ene crisis in de andere. De coronacrisis, of beter gezegd, het coronabeleid, heeft ons handenvol geld gekost. Na twee jaar virusellende zijn we naadloos overgegaan in de Oekraïne-ellende en die heeft ons inmiddels in een energie- en een voedselcrisis gestort. De inflatie is torenhoog, we hebben een migratiecrisis, een schandelijke toeslagenaffaire, een veiligheidscrisis door verwaarlozing van het leger en een papieren stikstofcrisis, die alleen in Nederland bestaat. Er komt geen eind aan en ondertussen zijn de zogenaamd zo ‘diepe zakken’ van het kabinet tot op de laatste stuiver leeg. De Nederlander krijgt de eindjes nauwelijks meer aan elkaar geknoopt en ondertussen zinspeelt het kabinet op een belastingverhoging, omdat zij zelf ook op zwart zaad zit. Althans, als je het megafonds vol klimaatmiljarden niet meerekent natuurlijk. Heel links Nederland – en tegenwoordig ook de VVD – likt er z’n vingers bij af: 60 miljard voor klimaat en stikstof, een droom voor de politiek correcte groene gekkies, die ‘duurzaamheid’ een mooie term vinden, maar geen flauw benul hebben wat het eigenlijk betekent. Maar dat maakt niet uit. Op symboolpolitiek mag niet bezuinigd worden.

Burgers en ondernemers financieel ten onder
Het klimaat is het paradepaardje van het kabinet en er wordt kosten noch moeite gespaard om de klimaatsekte in het zadel te houden. Ondertussen gaan burgers en ondernemers financieel ten onder. Nederlander moet ieder dubbeltje inmiddels drie keer omdraaien. Ondernemers hadden al geen vet meer op de botten door twee jaar coronamaatregelen en zien zich straks gesteld voor nog hogere belastingen, terwijl de torenhoge schulden al zwaar op hun schouders drukken. En dan hebben we het nog niet eens over de miljarden die alle klimaatmaatregelen hen de komende jaren ook nog zullen gaan kosten, aangezien ze gedwongen worden tot verduurzaming zoals het kabinet dat goed acht. Maar in Den Haag denkt men blijkbaar dat het geld de mensen op de rug groeit. Een illusie die waarschijnlijk de reden is van het financiële wanbeleid van het kabinet.

Waar wachten we op?
Het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn om de kosten die Nederland nu heeft te drukken. Voor zowel de burger, de ondernemer, als de overheid. BVNL heeft het al 100 keer gezegd, maar als het moet blijven we graag in herhaling vallen. Maak gebruik van het gas het Groningen. Steeds meer experts zien ook dat dat de enige logische oplossing is voor ons energieprobleem. Inmiddels hebben duizenden mensen onze petitie voor het heropenen van het Groninger gasveld ondertekend en heeft onderzoek aangetoond dat de overgrote meerderheid van Nederland hiervoor is. Misschien moet het kabinet eens opstaan, om te zien wat zij onder haar kont heeft liggen: de grootste gasbel van Europa. De kolencentrales in Nederland mogen daarnaast niet gesloten worden en zij mogen onder geen beding productiebeperkingen worden opgelegd. Niet alleen omdat we alle productie die we kunnen krijgen nodig hebben, maar ook omdat het schandalig is dat er voor de subsidies die er gegeven voor die productiebeperkingen honderden miljoenen, of misschien zelfs wel miljarden, worden uitgetrokken. Dat is dus geld uitgeven om ervoor te zorgen dat ons energieprobleem alleen maar groter wordt. Absurder kan het bijna niet. Ondertussen is het zaak om tempo te maken met het realiseren van een autonome kernernegie-voorziening, zodat we een echt duurzaam en toekomstbestendig energiebeleid kunnen voeren. Dus waar wachten we nog op?

De klimaathysterie lijkt alsmaar groter te worden. En ondertussen gaat heel Nederland aan de bedelstaf. Straks hebben we niet alleen geen ‘schoon klimaat’, omdat we allerlei maatregelen hebben getroffen die niet werken, maar zijn we ook collectief failliet. BVNL roept op om weer normaal te gaan doen. Verduurzamen is nodig, maar heel veel geld uitgeven voor niks is juist het tegenovergestelde daarvan. Het enige dat nu duurzaam is, is bezuinigen op het klimaatfonds. Dat is namelijk het enige dat het algehele klimaat in Nederland nog echt kan redden.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.