Pro-gaswinning standpunt oud-minister Onno Ruding gesteund door 75% van Nederland. Wybren van Haga vraagt spoeddebat aan

Het zou verstandig zijn als het kabinet de gaskraan in Groningen weer opendraait. Dat zegt oud-minister van Financiën, Onno Ruding, in het televisieprogramma WNL Op Zondag op NPO1. Ook de Mijnraad heeft zich uitgelaten voor een snelle herstart van de gaswinning.

“Dat zijn verstandige woorden van de oud-CDA-minister. Die wijsheid moet ook eindelijk eens landen bij het kabinet. De gaswinning maakt Nederland in één klap duizend miljard rijker en bovendien is het geopolitiek gezien wenselijk om minder afhankelijk te zijn van gas uit het buitenland, vooral uit Rusland”, aldus Wybren van Haga, die een debat zal aanvragen over de uitspraken van Ruding en het standpunt van de Mijnraad. “Bij de gaswinning wil BVNL een Gronings Gasfonds in het leven roepen, waaruit investeringen in Groningen en eventuele schades worden betaald. We produceren op een laag niveau van 12 miljard m3 per jaar, gecombineerd met waterinjectie, om de druk in het veld op peil te houden.”

Peiling Maurice de Hond
Uit een peiling die Maurice de Hond in opdracht van BVNL heeft laten doen, blijkt dat 75% van de Nederlanders wil dat de gaswinning in Groningen zo snel als mogelijk wordt hervat. Van Haga: “Die opstelling begrijp ik heel goed. Burgers en het MKB hebben te kampen met gigantische stijgingen van de energierekening. Onnodig, met zoveel gas in ons eigen Nederland.” 

Inmiddels is de BVNL-petitie om Gronings gas te winnen meer dan 12.000 keer ondertekend. Tekent u ook?

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.