Verkiezingsprogramma Europese Parlementsverkiezingen

Minder Brussel, meer Nederland

Nederland was altijd een rijk en vrij land met een enorme economische potentie. Jarenlang hebben we kunnen genieten van zwaarbevochten grondrechten, zoals de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid om te demonstreren en de vrijheid om zelf te bepalen wat je met je lichaam doet. De scheiding van kerk en staat, een belangrijk beginsel in onze westerse samenleving, wordt steeds vaker door niet gekozen burgmeesters ondermijnd. 

Na decennialang diep socialistisch beleid is ons mooie Nederland doodziek. Bijna ieder dossier is een crisis, vaak het directe gevolg van EU-beleid. We hebben een migratiecrisis, een energiecrisis, een wooncrisis, een stikstofcrisis, maar bovenal een bestuurlijke en democratische crisis. Het coronaschandaal legde dat genadeloos bloot. 

Nederlanders voelen inmiddels elke dag de pijn van duurdere boodschappen, een hogere energierekening, wachtlijsten in de zorg, slecht onderwijs en onzekerheid over betaalbare woonruimte. Ouderen kunnen niet meer rondkomen van hun zuurverdiende pensioen. Het ondernemerschap wordt door het EU-beleid in de kiem gesmoord, het grootkapitaal neemt langzaam maar zeker onze economie over en maakt daarbij gebruik van goedkope arbeidsmigranten die onze verzorgingsstaat afbreken. 

Daarnaast waait er een gure collectivistische wind door heel Europa en neemt het woke-isme steeds extremere vormen aan, waardoor Nederlandse tradities en normen en waarden worden bedreigd. Nederland rijdt op tal van linkse stokpaardjes voorop en draagt steeds meer soevereiniteit over aan de EU. BVNL vindt dat dat zo snel mogelijk moet stoppen. En daarom is deelname aan de Europese Parlementsverkiezingen zo belangrijk. 

BVNL wil constructief samenwerken met andere landen in Europa en op het wereldtoneel maar nooit ten koste van onszelf of onze welvaart, waar zoveel mensen jarenlang keihard voor hebben gewerkt. Nederland moet weer de macht krijgen over haar eigen grenzen, over migratie, over gezondheidszorg, over klimaat en over energie. Nederland moet hersteld worden. We moeten het heft weer in eigen hand nemen. In het Belang Van Nederland.

Bekijk hier ons hele verkiezingsprogramma

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.