Na extreem-rechts opmerking D66 roept Van Haga op om te stoppen met demoniseren en haatzaaien

BVNL hekelt de zware aantijgingen van D66-leider Rob Jetten aan het adres van Geert Wilders. “Jetten demoniseert en zaait haat”, aldus BVNL-lijsttrekker Wybren van Haga, die erop wijst dat de verkiezingen om de inhoud moeten gaan en niet steeds op de persoon gespeeld moeten worden.

“We weten allemaal tot welk vreselijk einde dat stelselmatige gedemoniseer bij Pim Fortuyn heeft geleid. Ikzelf voel mij in de Tweede Kamer ook niet veilig door het misselijkmakende frame van ‘extreem-rechts’. Minister Yesilgöz, nu premierskandidaat, heeft mij, een gekozen volksvertegenwoordigers ‘extreem-rechtse onwelriekende reuzel’ genoemd. Iets waarop ze tot op de dag van vandaag geen afstand van heeft genomen. Tegen de man die met geweld mijn huis was binnengedrongen, zijn geen juridische stappen gezet. Ik voel mij vogelvrij verklaard.”

Ophouden 
BVNL roept alle partijen op om te stoppen met het demoniseren van elkaar. “Laten we de demonstratie als een feest beschouwen, waar we het hardvochtig met elkaar oneens mogen zijn, maar wij we wél respectvol met elkaar omgaan”, aldus Van Haga. 

Eerder vandaag deed BVNL-raadslid Joey Rademaker een soortgelijke oproep nadat PvdA-raadslid Maarten Wiedemeijer na de laatste peiling van Maurice de Hond had opgeroepen om een ‘rechts monsterverbond van haat te stoppen.’

Van Haga stemt bij Haarlems Provinciehuis 
Van Haga stemt woensdag om 09.30 uur bij het Provinciehuis in Haarlem. “Wij staan stabiel op een zetel in de peilingen. Op een goede dag worden dat er twee tot drie.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.