Kiesraad bekrachtigt deelname BVNL aan Europese Parlementsverkiezingen

Het is officieel: BVNL doet op donderdag 6 juni mee aan de Europese Parlementsverkiezingen. Deze week leverde partijleider Wybren van Haga alle benodigde documenten in bij de Kiesraad in Den Haag. Die oordeelde dat alles in goede orde is aangeleverd. Stem BVNL dus straks richting Brussel!

Onlangs publiceerde BVNL al het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Van Haga voert zelf de lijst aan en wil in Brussel een echt economisch-rechts, euro-kritisch geluid laten horen. “Brussel is verworden tot een bureaucratische regeltjesmachine. De helft van onze wetten komt inmiddels uit de EU en het enige dat het doet is onze vrijheid inperken en onze soevereiniteit wegnemen. Ondernemers bezwijken onder de bureaucratische druk en ons vestigingsklimaat verslechtert zienderogen. BVNL wil dat de EU weer wordt zoals ooit bedoeld: een economisch samenwerkingsverband van soevereine landen en niet meer dan dat.”

Minder Brussel, meer Nederland, is het motto van BVNL. “Steeds meer mensen zijn de Brusselse bemoeienis met ons nationaal beleid zat. De democratie moet terug naar de burgers van ons land zelf. Zij bepalen wat goed is voor Nederland en hoe wij het hier regelen. We hopen dan ook dat mensen deze verkiezingen niet strategisch, maar effectief gaan stemmen. Dan zorgen wij ervoor dat Nederland weer van ons wordt”, aldus van Haga.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.