BVNL reageert op de Miljoenennota: erfenis van Rutte is een land in crisis

Na het uitspreken van de Troonrede uit Tweede Kamerlid Wybren van Haga felle kritiek op het kabinet dat Nederland van de ene naar de andere crisis heeft gebracht. Onderling gekissebis bracht het kabinet ook nog eens ten val, waardoor het land op slot zit en we een Miljoenennota gepresenteerd krijgen waarmee Nederland er niet op vooruitgaat.

“Ondanks de demissionaire status gaan er miljoenen naar woke- en gendergeneuzel, klimaatbeleid, het slavernijverleden, de Oekra├»ne en de publieke omroep. Ook aan de bemoeienis van de EU lijkt maar geen einde te komen”, aldus Van Haga, die vindt dat Nederland door een totaal gebrek aan visie en daadkracht opgescheept zit met een aanhoudende instroom van asielzoekers, een gigantisch woningtekort en vrijheidsbeperkend beleid, zoals de omstreden Pandemiewet.

Oplossingenpartij
Van Haga wijst ook op de miljarden die worden uitgegeven aan de klimaat- en stikstofreligie. “Dit zijn de grote onderwerpen waar BVNL na 22 november een totaal andere koers op wil gaan varen. Als oplossingenpartij spelen we geld vrij om het belang van Nederland weer voorop te stellen. Daarom schrappen we het klimaat- en stikstofbeleid. Dat levert ons miljarden op. We pleiten voor een kleine, betrouwbare overheid. Werken moet weer lonen en de belastingen moeten omlaag. We schaffen de erf- en schenkbelasting af. BVNL zet ook in op een asielstop en het aanjagen van de woningbouw.”

Koopkrachtklap gepensioneerden opgevangen met indexatie pensioenen
Volgens het CBS leveren senioren het meeste in. Gepensioneerden hebben het afgelopen jaar de grootste klap gekregen tijdens de energiecrisis. Hun koopkracht ging met ruim drie procent achteruit. Eens te meer wordt het duidelijk dat het jarenlang niet indexeren van de pensioenen zeer verkeerd en schadelijk was. Compleet onnodig bij pensioenkassen waar het geld over de randen heen klotst”, aldus Van Haga, die niet voor niets Henk Krol als nummer 2 op de BVNL-kandidatenlijst heeft gezet. “Met PensioenVoldoen.nl strijdt Krol al geruime tijd voor het indexeren van de pensioenen. Belang van Nederland roept op tot een onmiddellijke verhoging van alle pensioenen met 24 procent, gebaseerd op de daadwerkelijke rendementen van pensioenfondsen.”

Lees hier het verkiezingsprogramma van BVNL.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.