Asielproblemen rijzen de pan uit en kabinet wil Franse en Spaanse probleemjongeren binnenhalen. BVNL vraagt debatten aan

Het kabinet is het spoor volledig bijster: met grote verbijstering heeft BVNL kennisgenomen van de plannen van CDA-minister Van Gennip van Sociale Zaken om Franse en Spaanse jongeren uit probleemwijken naar Nederland te halen om hier te werken. Ondertussen hebben de Raad voor het Openbaar Bestuur en de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ) geconcludeerd dat asielcrisis door het Rijk zelf is veroorzaakt. Dit kan zo niet langer. BVNL wil immigratiebeperkende maatregelen.

Chronisch gebrek aan vooruitzien
“Geheel tegen het advies van de Arbeidsinspectie in blijft dit kabinet, onder leiding van een CDA-minister notabene, inzetten op het faciliteren van arbeidsmigranten. Nu moeten er zelfs criminele jongeren uit de banlieues van Frankrijk gehaald worden. Totaal mesjogge!”, vindt Wybren van Haga. BVNL wijst al heel lang op de immigratieproblemen die in ons land inmiddels de pan uitrijzen en een direct gevolg zijn van falend asielbeleid dat al jaren voortduurt. Volgens een rapport van de AZVC en de Raad voor het Openbaar Bestuur kampt het Rijk met een ‘chronisch gebrek aan vooruitzien’ en ‘krampachtig vasthouden’ aan een bepaalde financiering. Van Haga: “Wanneer stellen we onszelf als land eindelijk de vraag hoeveel nieuwe asielzoekers wij nog aankunnen?” BVNL roept VVD-staatssecretaris Van der Burg op immigratiebeperkende maatregelen te nemen.

BVNL startte onlangs een petitie, die oproept tot een rem op de bevolkingsgroei en het stoppen van de EU-plannen voor nog meer arbeidsmigratie van buiten Europa. De petitie is al bijna 15.000 keer getekend. “Wij delen de mening van diverse demografen dat bevolkingsgroei door de ongebreidelde migratie Nederland ontwricht. De overspannen woningmarkt en onze zwaar druk staande verzorgingsstaat zijn daar een teken voorbeeld van”, aldus Van Haga. “Nederland kan niet nog meer mensen aan, ons land gaat hieraan onderdoor.”

Teken hier de petitie voor een rem op de bevolkingsgroei.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.