Al ruim 35.000 handtekeningen voor petitie voor het strenger monitoren van zedendelinquenten

Gisteren startte BVNL samen met topmodel Kim Feenstra een petitie voor het strenger monitoren van zedendelinquenten. Deze is inmiddels al meer dan 35.000 keer getekend. Te vaak gaan veroordeelde delinquenten opnieuw de fout in, door het lakse Nederlandse beleid. Dit kan zo niet langer. Wij moeten onze kinderen beschermen.

De maat is vol
Nederland lijkt verworden tot een broedplaats voor zedenmisdrijven. De afgelopen jaren hebben er in ons land vreselijke misdrijven plaatsgevonden, niet zelden met heel jonge kinderen. Maar wie zich in ons land vergrijpt aan een kind, of √ľberhaupt iemand (seksueel) misbruikt, krijgt vaak een milde straf en is binnen afzienbare tijd weer op vrije voeten. Zonder toezicht. Dit brengt onze nationale veiligheid en met name die van onze kinderen, ernstig in gevaar. Voor BVNL is de maat vol. Het kan niet zo zijn dat ouders hun kinderen niet meer de deur uit kunnen laten gaan, zonder te weten of zij hen nog wel terug zullen zien. Het recente drama met de 9-jarige Gino, die vermoord werd door een man die al eerder veroordeeld was voor het misbruiken van kinderen, is een tekenend voorbeeld van hoe ons rechtssysteem faalt. In Nederland worden daders beter beschermd dan slachtoffers. Dit kunnen wij niet langer accepteren.

Internationale zwarte lijst
Samen met topmodel Kim Feenstra is BVNL een petitie gestart voor het beter monitoren van zedendelinquenten. Mensen die zich schuldig maken aan een zedenmisdrijf moeten veel harder worden gestraft en bij terugkeer in de samenleving bovendien permanent onder toezicht komen te staan. Daarnaast pleiten wij voor een internationale zwarte lijst met zedendelinquenten, zodat wereldwijd bekend is wat deze mensen op hun kerfstok hebben en zij nauwlettend in de gaten gehouden kunnen worden. Wybren van Haga: “Veel ouders zijn ontzettend bezorgd dat hun kinderen ten prooi vallen aan kindermisbruikers. En ook andere groepen in de samenleving moeten we veel beter beschermen tegen recidive bij zedendelinquenten.”

BVNL vindt het onaanvaardbaar dat er onvoldoende zicht is op de groep zedendelinquenten met een recidivegevaar en stelde daar maandag al Kamervragen over. Slechts een beperkt deel van de zedendelinquenten krijgt bijzondere voorwaarden opgelegd bij voorwaardelijke veroordeling, strafbeschikking, voorwaardelijk sepot, of schorsing van de voorlopige hechtenis. Voorbeelden van bijzondere voorwaarden zijn het opleggen van een gebiedsverbod, een verplichting tot behandeling door een zorginstelling, of een verbod contact op te leggen met bepaalde personen. Bovendien vindt BVNL dat delinquenten waarvan bij voorbaat al duidelijk is dat toezichtmaatregelen geen effect zullen hebben, vast moeten blijven zitten. De tijd van wegkijken, vergoelijken, pappen en nathouden, is voorbij. De samenleving mag niet worden blootgesteld aan dergelijk gevaar. Zeker onze kinderen niet. Wij moeten ervoor zorgen dat zij veilig kunnen opgroeien. Dat is in het belang van de kinderen en in het belang van heel Nederland.

Teken hier de petitie.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.