Geen huis en geen pensioen – als het aan het kabinet ligt levert u nog meer in

Heeft u een eigen huis, een leuk bedrag gespaard voor uw kinderen, of wellicht voor een aanvullend pensioen? Daarover moet u straks, als het aan de VVD ligt, opnieuw een flink bedrag aan belasting ophoesten. Zo wordt uw leven wel heel erg duur betaald. Zo duur misschien wel, dat u straks op straat komt te staan, omdat u uw eigen dak boven uw hoofd niet meer kunt bekostigen.

Vorige week debatteerde de Tweede Kamer over de vermogensbelasting in box 3. U weet wel, het geld waarvan u al een groot deel bent kwijtgeraakt aan de Belastingdienst toen u het verdiende, maar waarvoor u straks nog een keer uw portemonnee mag trekken. Inkomstenbelasting, dividendbelasting, accijnzen, WOZ, hondenbelasting, BTW, u heeft het allemaal al betaald. Olaf diende een motie in voor het afschaffen van deze zogenaamde vermogensbelasting. Deze motie werd verworpen. BVNL waarschuwt Nederland: straks moet u uw huis, uw auto en uw hond verkopen, omdat u volgens politiek Den Haag te rijk bent. Veel mensen realiseren zich niet dat als de vermogensbelasting-plannen van het kabinet doorgang vinden, u al ‘vermogend’ bent als u in een koophuis woont. En dat betekent: inleveren.

Iedereen vermogend
Het klinkt zo mooi: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. En omdat links politiek Nederland ons wil doen geloven dat de inkomensongelijkheid in Nederland groeit, is het niet meer dan ‘eerlijk’ dat de mensen die een beetje meer bezit hebben, (nog) een beetje meer betalen. Klinkt redelijk, vindt u niet? Maar wat is ‘vermogen’ eigenlijk?

Collectieve armoede
Vele Nederlanders zullen door het invoeren van een zogenaamde ‘progressieve vermogensbelasting’ danig in de financiële knel komen. Niet omdat zij op te grote voet leven, of te grote uitgaven doen, maar juist omdat zij verstandig met hun geld om zijn gegaan. Heeft u een huis, een beetje spaargeld, of een ander appeltje voor de dorst waar u hard voor heeft gewerkt? Dan moet u daarvoor boeten. Met klinkende munt. Want geld stinkt in Nederland. Waar collectieve armoede, de nieuwe rijkdom is.

U betaalt zich in Nederland al blauw aan belastingen en heffingen, maar nog een beetje dieper in de burgerlijke buidel tasten vinden de meeste partijen kennelijk wel zo ‘eerlijk’. BVNL vindt het totaal onrechtvaardig en onverteerbaar. Onze wens om uw zuurverdiende centen veilig te stellen wordt in Den Haag niet gedeeld. VVD, D66, CDA en CU laten de kleine spaarder vallen. Denk daar maar aan als u straks in het stemhokje staat. Wat BVNL betreft hoort u te krijgen wat u heeft verdiend. En vooral ook: te behouden waarvoor u al grof heeft betaald.  

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.