Wybren van Haga bij Ongehoord Nieuws over migratieproblematiek

De stroom asielzoekers die Nederland al jaren overspoelt wordt een steeds groter maatschappelijk probleem. Wybren van Haga benoemt bij Ongehoord Nieuws de olifant in de kamer: Nederland gaat ten onder aan alle immigranten.

Gebrek aan asielbeleid
Er wordt al jaren angstvallig over gezwegen: de migratiecrisis waar Nederland onder gebukt gaat. Onze bevolking groeit explosief en dat is grotendeels te wijten aan de enorme hoeveelheid mensen die ieder jaar ons land binnenkomen. Dat de instroom van al deze migranten voor veel problemen zorgt, is een steeds breder gedragen opvatting. Het asielbeleid – of beter gezegd het gebrek daaraan – van de Nederlandse regering heeft gezorgd voor grote druk op ons voorzieningenstelsel, op de sociale cohesie in de samenleving, op de woningmarkt, op de zorg, op het onderwijs en op de veiligheid. Die druk is inmiddels zo groot geworden, dat ons land er bijna onder bezwijkt. Maar het kabinet sluit nog steeds de ogen voor de migratieproblematiek en gaat gemeenten nu zelfs dwingen asielzoekers op te nemen, zelfs als dat betekent dat er gebouwen en misschien zelfs woonhuizen van burgers voor gevorderd moeten worden. De hele wereld is blijkbaar belangrijker dan het eigen, Nederlandse volk.

Culturen die haaks op de onze staan
BVNL noemt het beestje wél bij de naam: nog meer migranten is niet in het belang van Nederland. En het belang van Nederland zou voorop moeten staan. Bij Ongehoord Nieuws liet Wybren het eerlijke geluid horen. “In Amsterdam en Den Haag heeft meer dan 55% van de bevolking een migratieachtergrond. De sociale cohesie is daar echt een probleem. Er zijn wijken waar vrouwen niet meer normaal over straat kunnen, homo’s niet hand in hand kunnen lopen. Onze vrijheid en onze normen en waarden gaan kapot aan de import van culturen die haaks op de onze staan. Ruim 25% van alle inwoners in Nederland heeft nu al een migratieachtergrond: 4.5 miljoen mensen in totaal. Dat zijn alle inwoners van de 16 grootste steden van Nederland bij elkaar opgeteld!” In 2022 dreigt de bevolking met maar liefst 200.000 migranten te groeien. Dat is een ongekend aantal en ons land kan dat simpelweg niet aan.

Desastreuze gevolgen
Onlangs presenteerde de EU een plan voor het nog verder openstellen van de grenzen voor migranten van buiten Europa, zoals bijvoorbeeld uit Marokko, Tunesië en Egypte. Dit zou zogenaamd de personeelstekorten in Nederland oplossen en goed zijn voor de (kennis)economie. Volslagen nonsens, aangezien onderzoek uitwijst dat een groot deel van de migranten in ons land werkloos is, of werkzaam in laaggeschoolde beroepen. Van Haga: “In de sectoren waar nu de meeste vacatures zijn – handel, zakelijke dienstverlening en de zorg – werken de migranten niet. Er is dus helemaal geen logische match tussen vacatures in Nederland en arbeidsmigranten van buiten Europa.” Er zijn veel betere oplossingen voor de personeelstekorten in ons land. Zo kunnen er volgens het NIDI en het CBS bijvoorbeeld 700.000 banen worden opgevuld, als de huidige parttimers één dag per week extra gaan werken. Er zitten 360.000 mensen in de WW en er staan 1,2 miljoen mensen werkeloos aan de kant die graag de handen uit de mouwen zouden willen steken. De arbeidsparticipatie van vrouwen kan aanzienlijk omhoog en het moet veel aantrekkelijker gemaakt worden om vanuit een uitkering te gaan werken. Bovendien zijn er in het eerste kwartaal van 2022 al 85.000 migranten Nederland binnengekomen, die prima aan het werk kunnen. Er zijn, kortom, legio mogelijkheden in ons eigen land, met de mensen die we hier al hebben. De rechtvaardiging voor het EU-plan is flinterdun en niet te verantwoorden, gezien de desastreuze gevolgen van de overbevolking waarmee ons land mee te kampen heeft.

BVNL startte daarom dit weekend een petitie tegen nog meer arbeidsmigratie van buiten Europa. Hebt u al getekend? Het is tijd om nu eindelijk realistisch te zijn: er kan niet nog meer bij. Genoeg is genoeg.

Bekijk hier de hele uitzending van Ongehoord Nieuws.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.