BVNL roept VNG op zich tegen gedwongen asielopvang te keren

Gemeenten die weigeren asielzoekers op te vangen moet ‘het mes op de keel worden gezet’, vindt het kabinet. Provincies moeten hen gaan dwingen om voor opvangplekken te zorgen. Zij moeten bijvoorbeeld hotelkamers boeken voor asielzoekers. Ook gaat het kabinet – zonder toestemming van gemeenten – panden van het Rijk omtoveren tot asielopvang. BVNL is laaiend.

Absurde struisvogelpolitiek
“De asielopvang in Nederland puilt uit omdat dit kabinet weigert de broodnodige immigratiebeperkende maatregelen te nemen. Sterker nog: het wil met een krankzinnig migrantenplan half Afrika hierheen halen. Om die droom te verwezenlijken worden boeren van hun land gehaald en worden steden als gevolg van overbewoning onleefbaar,” aldus Wybren van Haga, die de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) oproept zich stellig tegen deze dwingelandij te keren. “Migratie zet onder meer de verzorgingsstaat onder druk en jaagt de woningnood aan. Daarom moeten burgemeesters zich via de VNG tegen een wet keren waarin staat dat gemeenten de taak krijgen om locatie te bieden voor asielzoekers.” Deze absurde praktijken moet nu onmiddellijk een halt toegeroepen worden. Als het kabinet zelf niet inziet dat zij volstrekt van de realiteit losgezongen is geraakt, dan moeten de gemeenten het heft maar in eigen handen nemen. Er moet nu eindelijk eens keihard nee gezegd worden tegen de Haagse bestuurders, die ijzerenheinig struisvogelpolitiek blijven bedrijven en Nederland daarmee naar de gallemiezen helpen.

Recept voor ellende
Van Haga: “Staatssecretaris Van der Burg (Asiel) zich gedraagt als een D66-er in VVD-schaapskledij. In plaats van dat hij Nederland leefbaar houdt door bevolkingsgroei te remmen, is hij er trots op dat hij gemeenten achter hun vodden aanzit om maar asielzoekers te blijven opvangen. Hij is ziende blind en horende doof dat het absorptievermogen van Nederland allang is bereikt.” Krampachtig asielzoekers blijven opvangen is een recept voor ellende, die straks niet meer te overzien is. Maar in plaats van eindelijk de mensen terug te sturen die hier sowieso al niet hadden moeten komen, boekt het kabinet liever – letterlijk – overnachtingen met volpension.

Geen kunstgrepen
Het kan niet zo zijn dat gemeenten gedwongen worden om panden en/of hotelkamers gaan gebruiken voor asielzoekers, terwijl zij de eigen inwoners nergens meer kwijt kunnen. Dat is de omgekeerde wereld. We staan op een cruciaal keerpunt. Er kunnen niet nog meer mensen bij en we moeten ook geen kunstgrepen gaan uithalen om ons land nog verder vol te proppen. Dat heeft namelijk niks met solidariteit te maken, maar alles met een stuitend gebrek aan realiteitszin.

BVNL startte onlangs een petitie tegen het migratieplan van de EU, die inmiddels bijna 13.000 keer is ondertekend.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.