Geen opvangdwang, maar uitzetdwang. Noodwet voor asielzoekers is onacceptabel

Het kabinet gaat een noodwet invoeren om gemeenten te dwingen asielzoekers op te vangen. Zogenaamd omdat we door de oorlog in Oekraïne een vluchtelingencrisis hebben. Maar er is plek genoeg voor echte vluchtelingen. Als we andere asielzoekers terugsturen.

Verslaafd aan paniek zaaien
Vak K is verslaafd. Verslaafd aan noodwetten en paniek zaaien. Met de Wet verplaatsing bevolking is het mogelijk om gebouwen, maar ook woonhuizen te vorderen voor de opvang van asielzoekers. Laat dat even tot u doordringen: het kabinet geeft zichzelf de macht om u uit uw eigen huis te zetten, zodat daar andere mensen in kunnen gaan wonen. BVNL heeft met stoom uit de oren kennis genomen van dit absurde plan. Opnieuw bedient het kabinet zich van drang en dwang om het Nederlandse volk haar grondrechten afhandig te maken. Allemaal onder het mom van ‘nood’. Maar er is geen nood. Er zijn nog 10.000 opvangplekken beschikbaar. En zoals staatssecretaris Van der Burg van Asiel onlangs zelf nog bevestigde in de Telegraaf: over de opvang van Oekraïners hoeft niemand zich zorgen te maken. Die verloopt namelijk prima. Het zijn de andere asielzoekers waarvoor geen plek meer is. Maar deze mensen hadden hier sowieso al niets te zoeken. Dus wat doen zij hier eigenlijk nog?

Van lotje getikt
De Wet verplaatsing bevolking veroorzaakt juist noodsituaties. Anti-krakers moeten hun huis uit, bedrijven krijgen hun huur opgezegd omdat ze plaats moeten maken voor vluchtelingen, lege panden die hard nodig zijn om onze eigen bevolking te kunnen huisvesten worden gevorderd. En dat allemaal nadat de Nederlanders al twee jaar compleet door de mangel gehaald zijn door het coronabeleid. Is het kabinet helemaal van lotje getikt? Bedrijven hebben de afgelopen twee jaar nauwelijks overleefd. De ondernemers die nog overeind staan moeten we koesteren en helpen, niet verjagen. Willen we werkelijk onze bedrijven inruilen voor panden vol met vluchtelingen? BVNL wil koste wat het kost vermijden dat bedrijven moeten wijken voor asielzoekers. Onze maatschappij draait op onze ondernemers, niet op mensen die alleen maar nemen en niets geven. De economie hangt aan een zijden draadje. Zullen we proberen om het lijntje niet te breken?

Groener gras
Staatssecretaris Van der Burg komt nog voor de zomer met de wet om asielzoekers gedwongen op te vangen. Er moeten plotseling 50.000 vluchtelingen binnengehaald wordt, terwijl er jaarlijks 100.000 de grens over komen. 100.000 Mensen waarvan een groot deel hier niet komt omdat ze in hun eigen land niet veilig zijn, maar simpelweg omdat het leven in Nederland nou eenmaal beter is. Kun je hen dat kwalijk nemen? Nee, niet eens, want als het gras elders groener is, waarom zou je dan niet proberen over de berg te gaan? Maar dat het kabinet hen het gras gewoon voor de Nederlanders’ voeten weg laat maaien, dat neemt BVNL het kabinet wél kwalijk. Er worden verkeerde keuzes gemaakt en die keuzes gaan ten koste van ons land. We zouden er goed aan doen een voorbeeld te nemen aan andere landen, zoals bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, dat illegale asielzoekers inmiddels doorstuurt naar Rwanda om daar hun procedure af te wachten. BVNL wil geen opvangdwang, maar uitzetdwang. Want de mensen die hier weinig anders komen doen dan de boel op souperen, hoeven wij niet aan de Nederlandse dis te hebben.

Echte ontheemden, mensen die vluchten voor oorlog en geweld, moeten we barmhartig opvangen. Barmhartig, maar wel tijdelijk. Dat kan alleen als we verantwoordelijk omgaan met de weinige ruimte die we in ons kleine landje hebben. De ‘nood’ die nu volgens het kabinet is ontstaan is niet acuut. Het is het gevolg van jarenlang wanbeleid op het gebied van immigratie. Het is tijd om de olifant in de kamer eindelijk te benomen. Vol, is nou eenmaal vol. Daar verandert een totalitaire noodwet niets aan.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.