Tweede Kamerleden ontvangen burgerinitiatief Opschalen Zorg

Bedrijfsarts Lucas Paanakker wil efficiëntere zorg: “Zorg moet weer bij de mensen komen.” Vandaag hebben Tweede Kamerleden het door meer dan 50.000 mensen ondertekende burgerinitiatief ‘Opschalen Zorg’ mogen ontvangen.

“Eindelijk, vele maanden na het moment van aanbieding, moet de Tweede Kamer aan de slag met ons burgerinitiatief, dat oproept om de zorg op te schalen. Er moet geïnvesteerd worden in het opschalen van de IC-capaciteit, zowel in het aantal bedden als het aantal verpleegkundigen. We willen stoppen met het sluiten van ziekenhuizen en spoedeisende hulpafdelingen. En we willen daarnaast bezien welke andere maatregelen er nodig zijn, zoals bijvoorbeeld de invoering van een sociale dienstplicht, om snel extra handen aan het bed te krijgen”, aldus Paanakker, die erop wijst dat het geld dat nu naar de zorg gaat veel efficiënter moet worden gebruikt. “Nog steeds gaat er veel te veel geld op aan bureaucratie en blijft er teveel aan de strijkstok hangen bij zorgverzekeraars.” BVNL heeft dit initiatief vanaf het begin gesteund.

Naast Wybren van Haga waren de Kamerleden Zohar El Yassini (VVD), Jacqueline van den Hill (VVD), Pepijn van Houwelingen (FvD) en Renske Leijten (SP) aanwezig.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.