Burgerinitiatief opschalen zorg al bijna 35.000 keer (!) getekend: behandeling in de Kamer aanstaande

Van Haga: “Nieuwe coronaminister Ernst Kuipers kan direct aan de bak met opschalen zorg.” Terwijl half Nederland deze Kerstvakantie massaal uitrukt naar België en Duitsland, ligt de Nederlandse economie op apegapen en dreigt er een bloedbad aan faillissementen in het midden- en kleinbedrijf. In beide landen ligt de ic-capaciteit vele malen hoger, waardoor de pandemie beheersbaar blijft. Hier blijft het kabinet Rutte weigeren om te investeren in de zorg.

“De nieuwe coronaminister Ernst Kuipers kan direct aan de slag met het burgerinitiatief van bedrijfsarts Lucas Paanakker. We hebben nog 5.000 handreikingen voordat we in de Tweede Kamer moeten spreken over het opschalen van de zorg”, aldus Wybren van Haga (Belang van Nederland), die wijst op het feit dat het door de arts gestarte burgerinitiatief al bijna 35.000 van de benodigde 40.000 handtekeningen heeft. 

Het burgerinitiatief roept het kabinet op om de zorg onmiddellijk op te schalen, door: 

1) Te investeren in het opschalen van de ic-capaciteit, zowel in het aantal bedden als het aantal verpleegkundigen;

2) Te stoppen met het sluiten van ziekenhuizen en spoedeisende hulpafdelingen;

3) Te bezien welke andere maatregelen er nodig zijn, zoals bijvoorbeeld: de tijdelijke inzet van het leger en noodhospitaal capaciteit en invoering van een sociale dienstplicht, om snel extra handen aan het bed te krijgen.overleg met ziekenhuizen om het probleem van de uitgestelde zorg in te halen en klaar te zijn voor de zorg voor een vergrijzende en groeiende burgerbevolking.

Belang van Nederland ondersteunt het burgerinitiatief van harte en roept iedereen op te tekenen om zo samen het kabinet te dwingen eindelijk te investeren in de zorg. “Het wordt tijd dat we een zien dat we geen Corona- maar een gigantische zorgcrisis hebben,” aldus Van Haga.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.