Wybren van Haga wil spoeddebat over dwang bij aanwijzen bouwlocaties

“Waar blijven immigratiebeperkende maatregelen tegen woningnood?”

Wybren van Haga heeft in reactie op het nieuws dat het kabinet overweegt met dwang bouwlocaties aan te wijzen door de ongekende woningnood, een spoeddebat aangevraagd in de Tweede Kamer.

Dweilen met de kraan open
“De belangrijkste aanjager van de woningnood is het Nederlandse bevolkingsbeleid. Het woord ‘bevolkingsgroei’ staat niet één keer in het regeerakkoord”, aldus Wybren van Haga. Er valt niet op te bouwen tegen de huidige groei van het aantal inwoners. “We zijn aan het dweilen met een kraan die wijd open staat. Natuurlijk moet er gebouwd worden, maar tegelijkertijd wordt het tijd voor immigratiebeperkende maatregelen. Geen beleid op bevolkingsgroei leidt er in de praktijk toe dat het inwonertal van Nederland, toch al het dichtstbevolkte land van het Europese vasteland, al jaren ieder jaar met zo’n 100.000 mensen groeit, vrijwel helemaal door immigratie.”

Van Haga zou het verstandig vinden dat het regeerakkoord wordt opengebroken, zodat er maatregelen getroffen kunnen worden om de ongebreidelde bevolkingsgroei tegen te gaan. “De VVD heeft in verkiezingstijd altijd het hoogste woord over immigratie, maar onder Rutte stijgt het aantal immigranten sneller dan ooit.”

Lees ook:
Kabinet overweegt met dwang bouwlocaties aan te wijzen (Telegraaf).
Geen woord in het regeerakkoord over bevolkingsgroei (EW Magazine).

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.