BVNL stelt vragen over hoge gasprijzen die glastuinbouw nekken

Al geruimere tijd trekt Tweede Kamerlid Wybren van Haga (Belang van Nederland) aan de bel inzake de energieprijzen die de pijn uit rijzen. “Belang van Nederland heeft het kabinet verzocht om onderzoek te doen naar hernieuwde gaswinning in Groningen en het volpompen van de lege velden in Slochteren met een reservevoorraad gas. Een grotere voorraad gas zal de nu alsmaar stijgende prijs doen zakken”, aldus Van Haga, die de regering ook verzocht heeft om de belastingen op gas fors te verlagen. 

Belang van Nederland heeft Kamervragen gesteld over belastingterreur op energierekening

“De belastingterreur van de overheid is er mede de oorzaak van dat de energieprijzen de pan uitrijzen. Het bedrijfsleven, met nu dus de glastuinbouw, moet daardoor onnodig keiharde klappen opvangen”, aldus Van Haga,  die wijst op energiebelasting, de ODE (Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie), en het feit dat over die twee bedragen nog een bedrag aan btw, ter hoogte van 21 procent, betaald moeten worden. “Dat ordinaire gehark van de overheid zorgt ervoor we straks een bloedbad onder tuinders krijgen en we een fantastische sector om zeep helpen.” 

Belang van Nederland heeft van het kabinet geëist dat het als de wiedeweerga wat gaat doen aan belastingverlaging op de energierekening. “Wat ons betreft schrappen we die klimaatopslag (ODE) en verlagen we de BTW voorlopig naar 6 procent in plaats van de huidige 21 procent.” 

(1) https://www.telegraaf.nl/financieel/545111767/glastuinbouw-overleeft-de-winter-niet-met-deze-gasprijzen

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.