Weigering debat over politiegeweld jegens boeren is toppunt van hypocrisie

Een debataanvraag over het schietincident door de politie bij een boerenprotest in Heerenveen gisteravond werd vanmorgen in de Tweede Kamer verworpen. BVNL is verbijsterd over deze regelrechte schoffering van de boeren.

Regentesk gedrag
“Vorige week wilden de partijen die dit debat geblokkeerd hebben wel een debat om moord en brand te schreeuwen over demonstrerende boeren die ‘te ver’ zouden gaan in hun protesten. Maar nu er gericht geschoten is op boeren, willen deze partijen een onderzoek afwachten en niet debatteren. Hoe hypocriet kun je zijn?” aldus Wybren van Haga. “Het zijn niet de boeren zelf, maar het desastreuze en alles vernietigende stikstofbeleid dat de oorzaak is van alle onrust. “Juist daarover weigeren kabinet en de meerderheid van de Kamer te praten. Regentesk gedrag dat leidt tot een heuse boerenopstand.”

Pure wanhoop
BVNL stelt voor om te komen tot een Ronde Tafel voor boeren. Van Haga: “Het is enorm frustrerend voor boeren dat er helemaal niet naar hen geluisterd wordt. Er worden beslissingen genomen die deze mensen van hun land verjagen. De pure wanhoop leidt tot hevige protesten. Boeren leggen het hele land plat. In plaats van in gesprek te gaan om te de-escaleren, zegt het kabinet dat het niets wil veranderen aan de absurdeĀ stikstofplannen. Dat maakt dat boeren niets meer te verliezen hebben. De onrust zal bij niets doen van het kabinet alleen maar toenemen, want het benoemen van stikstofpaus Remkes als bemiddelaar werkt als een lap op een rode stier.”

Afgevaardigden van het kabinet, boeren, boerenorganisaties en andere belanghebbenden moeten met elkaar in gesprek om uit de stikstofimpasse te komen en oplossingen te vinden die boeren perspectief bieden.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.