Wanhoopsacties komen anti-boerenpartijen wel heel goed uit

Wybren van Haga: “Zelfmoord onder boeren neemt hand over hand toe.”

Wybren van Haga stelt dat partijen de pure wanhoopsdaden onder boeren gretig gebruiken om deze zwaar getroffen beroepsgroep in een negatief frame te zetten

“Natuurlijk, geweld keuren wij af, maar wij begrijpen de pure wanhoop onder de boeren die alles verliezen. Ze krijgen een beroepsverbod en worden uit het Hollandse landschap geveegd”, aldus Van Haga, die van de boeren verneemt dat zelfmoord onder boeren hand over hand toeneemt. “Alleen al in de provincie Drenthe hebben vijf boeren de hand aan zichzelf geslagen. In de provincie Utrecht heeft gisteren een boer zichzelf van het leven beroofd. Het stikstofbeleid van het kabinet is een regelrechte aanslag op de boerensector, die in haar voortbestaan wordt bedreigd.”

Demoniseren van boeren 
Van Haga ergert zich groen en geel aan het negatief framen van alle boeren door diverse partijen in de Kamer. “Bij het D66-congres bijvoorbeeld werden boerderijen weggezet als vleesfabrieken, trekkers als dwangmiddelen en boeren als dreigboeren. PvdA-fractievoorzitter Kuiken die boeren hooligans noemt. Ze nemen eerst al het perspectief bij hardwerkende boeren af, dan pakken ze hun land af om er vervolgens schande van te spreken dat deze beroepsgroep uit pure wanhoop haar tanden laat zien.”

Boerenland aangemeld als cultureel erfgoed 
Het boerenland zorgt niet alleen voor onze onafhankelijkheid in voedselvoorziening en cruciaal is voor onze economie, maar is ook onlosmakelijk verbonden met de identiteit van Nederland. Van Haga: “Het oer-Hollandse landschap hoort daarbij: boeren, koeien, klompen, bloemen en kaas. De overheid is verplicht om dat erfgoed te behouden.” Daarom heeft hij het boerenland bij het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed aangemeld als cultureel erfgoed, dat moet worden beschermd en voor volgende generaties behouden moet blijven.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.