Stikstoffonds is verkwanseling van 24 miljard euro aan belastinggeld

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over het stikstoffonds van 24 miljard euro. Met dit fonds wil het kabinet het geld voor de verregaande stikstofmaatregelen op de lange termijn vastzetten. Wybren van Haga houdt een fel betoog tégen de absurde stikstofplannen van het kabinet. We moeten zorg dragen voor ons milieu, maar de stikstofmaatregelen die de overheid ons oplegt in het kader van de klimaatreligie zijn in het beste geval volstrekt zinloos, en in het slechtste geval contraproductief. BVNL vindt het absolute waanzin om 25 miljard euro in de sloot te gooien, terwijl er 200.000 mensen in Nederland afhankelijk zijn van de voedselbank.

Stikstofdwaling
Stikstof (N2) is een prachtig element. 78% van de lucht die we inademen bestaat uit stikstof. Helaas hebben incompetente bestuurders een sfeer gecreëerd waardoor men is gaan geloven dat stikstof een deken is die over Nederland neerdaalt, waardoor wij gaan stikken. Inmiddels weet iedereen dat met stikstof eigenlijk stikstofoxiden en ammoniak wordt bedoeld. Een bizarre spraakverwarring. Stikstofoxide of ammoniak is voedsel voor de bodem en na verloop van tijd ontstaat er een berken- of een eikenbos. De klimaatfetisjisten houden ons voor dat dit slecht is voor de natuur. Maar: bomen zijn goed, nemen CO2 op en produceren zuurstof. De natuur die de klimaatsekte in stand wil houden is wensnatuur. Hiervoor moet alles wijken: onze boeren, onze bedrijven en onze tradities. Wat BVNL betreft koesteren we onze ondernemers, in plaats van ze weg te pesten.

Nederland van het slot
Heel Nederland zit op slot door de stikstofdwaling. De bouw, de infrastructuur en de luchtvaart. Onze boeren, de beste ter wereld, worden het hardst getroffen. Meerdere boeren hebben zelfmoord gepleegd omdat ze geen boerentoekomst meer voor zich zien. BVNL vraagt minister Van der Wal dan ook met klem om de frontale aanval op de boeren per direct te stoppen en hen hun toekomst terug te geven. BVNL is pertinent tegen de stikstofplannen en zal tegen de inwerkingstelling van het stikstoffonds stemmen. Nederland moet zo snel mogelijk van het stikstofslot. In het belang van onze economie, in het belang van onze voedselzekerheid, in het belang van Nederland.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.