Rabobank pleegt boerenverraad. Is de bank haar ontstaansgeschiedenis vergeten?

De Rabobank heeft vandaag gesteld dat een lening voor boeren bij kwetsbaar natuurgebied nu ‘zeer onwaarschijnlijk’ is. BVNL is woedend over dit verraad van de van oudsher boerenleenbank.

“Als er één bank is die zich met hand en tand tégen de stikstofhoax had moeten verzetten, is het de Rabobank. De bank die eind negentiende eeuw is begonnen als een verzameling van kleine boerenleenbanken en in 1972 uit een fusie tussen de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank en de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank is ontstaan. Maar in plaats van dat de bank de boeren in deze moeilijke tijd onvoorwaardelijk blijft steunen, laat het de boeren vallen als een baksteen en gaat het helemaal mee in het stikstofbeleid dat boeren de das om doet. Wat mij betreft kunnen de overstapweken om deze bank massaal te verlaten per direct beginnen,” aldus Wybren van Haga.

Malle Barbara
BVNL stoort zich al langer aan de Rabobank. Onlangs kwam Rabobank-econoom Barbara Baarsma met het absurde voorstel voor een persoonlijk CO2-budget.
Van Haga: “Baarsma opperde het idee dat mensen met een grotere portemonnee ‘CO2-rechten’ kunnen overkopen van mensen met wat minder te besteden. Oftewel: de rijken krijgen alle privileges en de armen hebben het nakijken. Totaal bezopen.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.