Na knotsgekke aanval op boeren pleit Kamerlid Van Haga voor schrappen landsadvocaat van advocatenlijst

Belang van Nederland is woedend op landsadvocaat Hans Besselink, die vandaag met het onzalige voorstel is gekomen om boeren hun vergunning af te pakken. (1)

“Na deze schoffering van hardwerkende boeren zou de landsadvocaat niet langer gerechtigd moeten zijn om zijn beroep uit te oefenen”, aldus Van Haga, die vindt dat de landsadvocaat geschrapt moet worden van het tableau, de lijst van advocaten in een bepaalde specialisatie. “De stikstofcrisis is een door de politiek gecreëerd probleem, die, als we niet oppassen, de hele boerensector kapot maakt en dat is bijzonder slecht voor de Nederlandse economie.”

De Rabobank stelde in 2019 al dat het halveren van de veestapel zeer ingrijpende gevolgen zal hebben voor Nederlandse economie en jaarlijks 3,5 miljard euro zou kosten.

Vraagtekens bij gebrekkige transparantie minister

“Landbouwminister Carola Schouten stelt, na het lekken van het onteigeningsplan vorige week, nu opnieuw dat ze baalt dat de voor boeren desastreuze plannen zijn uitgelekt, maar uit alles blijkt dat ze de boerenstand in het geniep de nek wil omdraaien. Dat vind ik volstrekt onaanvaardbaar”, aldus Van Haga, die de heksenjacht op boeren in de Kamer gaat aankaarten.

(1) https://www.ad.nl/binnenland/landsadvocaat-over-stikstofaanpak-pak-boer-vergunning-af~a854ac31/

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.