Kamerlid Van Haga (BVNL) komt met motie van wantrouwen voor Stikstofminister Van der Wal

Wybren van Haga: “De minister is eindverantwoordelijk voor de zoveelste blunder en niemand anders; inpakken en wegwezen”

Dinsdagavond kwam Stikstofminister Christianne van der Wal (VVD) met het nieuws dat er (wederom) een fout gemaakt is in de berekening van de lijst met de top 100 grootste ammoniakuitstoters. De minister baalt naar eigen zeggen ‘verschrikkelijk’ van de fout en wijst met de beschuldigende vinger naar het RIVM. Voor BVNL-leider Wybren van Haga aanleiding om donderdag een motie van wantrouwen in te dienen tegen Van der Wal.

“Met een minister die fout op fout stapelt en de schuld vervolgens altijd bij een ander legt, is niemand in dit land geholpen; de boeren nog wel in het minst. Van der Wal is eindverantwoordelijk voor deze zoveelste blunder en niemand anders”, zegt Van Haga die stelt dat de positie van de Stikstofminister daardoor onhoudbaar geworden is.

Foutencircus

“Dit foutencircus trekt nu al veel te lang door het boerenland en laat een spoor van vernieling en verdriet achter bij hardwerkende mensen. Weet u nog? Het bekritiseerde stikstofkaartje wat ingetrokken moest worden, de verkeerde lijst van uitstoters in april, opnieuw rekenfouten in de herziene versie en nu klopt de lijst weer van geen kanten. Als je dit binnen een bedrijf niet presteert, dan is het de uitgang wat rest”, stelt Van Haga die de opvolger van minister Van der Wal ook nog een ‘gratis’ advies geeft. “Stop deze bureaucratische dwaling en schei uit met deze op papier gecreëerde stikstofcrisis. Verhoog de stikstofnorm, stop met het opkopen en wegjagen van onze boerenbedrijven en wees juist trots op deze voedselvoorzieners.”

Van Haga dient de motie van wantrouwen donderdag in bij het debat wat de Tweede Kamer met Johan Remkes voert over zijn stikstofrapport

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.