BVNL wil dat Nederland veto uitspreekt tegen boerenbeleid EU

BVNL heeft het helemaal gehad met de boerenhaat uit Brussel. Middenin de stikstofcrisis dreigt nieuw onheil voor Nederlandse boeren. Volgens Haagse bronnen velt de Europese Commissie mogelijk nog deze week een oordeel over ons mestbeleid. En dat pakt waarschijnlijk desastreus uit voor de boeren.

Ons land dreigt de zogeheten mestderogatie te verliezen, waardoor er per direct minder mest uitgereden mag worden. Dit leidt tot torenhoge rekeningen voor veehouders, die hun mest dan moeten laten afvoeren. Een andere optie is dat ze het mes in hun veestapel zetten. De zoveelste klap voor onze agrariërs.

“Naast beleid van kabinet Rutte IV, zorgen dictaten vanuit de Europese Unie ervoor dat onze boerenstand kapot wordt gemaakt. Dat moet stoppen”, aldus Van Haga, die wil dat Nederland gebruik maakt van het vetorecht. “Om onze boeren te beschermen, moet Nederland haar veto uitspreken tegen het wanbeleid dat de Europese Unie voor de boeren in petto heeft. Weg met de stikstofeisen, verwerp de plannen van PvdA-mastodont Frans Timmermans. Het voor boeren onwerkbare mestbeleid gaan we niet uitvoeren. Brussel kan de rambam krijgen.”

Vragen van het lid Van Haga aan de minister-president, inzake het gebruik van het vetorecht mbt EU-wanbeleid boeren:

1) Bent u bekend met het bericht ‘Nieuwe ellende dreigt voor boer: Brussel kijkt ook naar ons mestbeleid’

2) Wat vindt u ervan dat Brusselse dictaten de Nederlandse landbouw helemaal kapotmaken? 

3) Bent u het met ons eens dat u er primair bent voor het dienen van de Nederlandse belangen? Zo ja, bent u bereid een Nederlands vetorecht uit te spreken tegen de stikstofeisen en de plannen van PvdA-mastodont Frans Timmermans en het voor boeren onwerkbare mestbeleid te verwerpen? Graag een gedetailleerd antwoord.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.