BVNL-Statenlid gelooft niets van ‘vergissing’ met 25.000 woningen

Arjan de Kok: “Wij willen keiharde garanties: geen landbouwgrond opofferen ten faveure van duizenden huizen.”

BVNL-Statenlid Arjan de Kok gelooft er niets van dat de bouw van 25.000 woningen bij Stroe een complete vergissing was.

Stroe City
“Op 14 juni is er een Statenbrief aan ons gestuurd met daarin een klip en klare kaart van de provincie Gelderland, waar 25.000 nieuw te bouwen woningen waren ingetekend rond het pittoreske dorpje Stroe. Die kaart maak je niet zomaar. Daar is over nagedacht; het plangebied moet immers aan een regiment randvoorwaarden voldoen. Voor het bouwproject was zelfs al een pakkende naam bedacht: Stroe City. Dat geeft aan dat het geen onnozele vergissing is, maar een doordacht plan,” aldus Statenlid Arjan de Kok, die vermoedt dat het ontkennen van de groteske bouwplannen voortkomt uit pure paniek over de ontstane commotie en boosheid.

“Het verstuurde dossier aan Statenleden is zodanig verwijderd dat wij er niet meer bij kunnen. Dat is paniekvoetbal en een onacceptabele beslissing die zo snel mogelijk moet worden teruggedraaid, zodat wij over de plannen kunnen discussiëren en vragen kunnen stellen. We willen daarbij keiharde garanties: geen vruchtbare landbouwgrond opofferen ten faveure van megalomane bouwprojecten.”

Migratie jaagt huizenbouw aan
Wybren Van Haga stelt dat de werkelijke reden van het verjagen van de boeren van hun land haar oorzaak vindt in het oplossen van de woningnood, die wordt aangejaagd door de toenemende migratie.  “Jaarlijks komen er 100.000 nieuwkomers bij in ons land en dat al jarenlang. Zolang we niks doen aan immigratiebeperkende maatregelen, valt tegen de woningnood niet op te bouwen en daarom is het oog op het boerenland, notabene ons cultureel erfgoed, gevallen.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.