BVNL roept op tot het opzeggen van lidmaatschap van naïeve natuur- en milieuorganisaties

BVNL ergert zich groen en geel aan natuur- en milieuorganisaties die stellen dat een afzwakking van de stikstofdoelen onbespreekbaar is. Politiek gekleurde organisaties zoals Greenpeace, Wereld Natuur Fonds, Natuur en Milieu, Natuurmonumenten en Mobilisation for the Environment werken mee aan het  elimineren van onze boeren, door te stellen dat er aan de stikstofdoelen niet te schaven valt.

“Wat een enorme mes in de rug van de boeren. Het is nog nooit zo goed gegaan met de natuur, mede door goede samenwerking met de boeren“, aldus Wybren Van Haga. BVNL verwijt de natuur- en milieuclubs de nodige naïviteit. 

Van Haga: “Meerdere leden van het kabinet, waaronder stilstofminister Van der Wal en premier Mark Rutte, hebben in niet mis te verstane bewoordingen aangegeven wat de werkelijke reden is van het uitkopen en/of onteigenen van boeren: huizen bouwen om de ongebreidelde bevolkingsgroei ten gevolge van immigratie te faciliteren. Kan iemand mij uitleggen hoe de natuur daar beter van wordt? Hopelijk worden natuur- en milieuorganisaties door massale opzeggingen wakker geschud en gaan zij in boeren een partner, in plaats van een tegenstander zien. Ook zouden natuur- en milieuorganisaties er goed aan doen om ook in te zetten op immigratiebeperkende maatregelen, zodat er nog wat natuur in ons land overblijft.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.