BVNL in stikstofdebat: “Stop euthanasie op boeren, stop met Natura-2000 gebieden.”

Wybren van Haga: “Als Brussel dat niet accepteert, stoppen met EU-bijdrages en vetorecht inzetten.”

Na de energiecrisis, de pensioencrisis, de migratiecrisis, de klimaatcrisis, de coronacrisis, de wooncrisis, en de crisis in de jeugdzorg, veroorzaakt Rutte IV nu de stikstofcrisis, en als gevolg daarvan met grote zekerheid een voedselcrisis. De stikstofplannen moeten NU van tafel. In het belang van Nederland.

“Dit kabinet pleegt euthanasie op de boerenbedrijven waardoor eeuwenlange noeste arbeid, innovatie en productie wordt vernietigd. Vele honderden miljarden aan boerenvermogen dreigen te worden gedekapitaliseerd. Een frontale aanval op het eigendomsrecht en de verwoesting van onze prachtige boerencultuur”, aldus Van Haga.

EU-belofte is grondslag voor stikstof-idiotie
“Wij hebben de EU hebben beloofd dat we onze zandvlaktes en heidegebieden in stand houden. Dat is grondslag van de stikstofidiotie. Maar als ammoniak en stikstofoxide neerslaan op een zandvlakte dan is dat voeding voor de bodem en na verloop van tijd verandert de zandvlakte in een berkenbos of een eikenbos. En wat is daar problematisch aan? Stoppen dus met de euthanasie op boeren. Dat kan door binnen de Europese Unie de stikstofregels opleggende Natura-2000 gebieden op te zeggen. Als Brussel dat niet accepteert, stoppen we met onze financiële bijdragen aan de EU en zetten op alle beleidsdossiers ons vetorecht in. We laten het niet gebeuren dat onze boeren van hun land worden gejaagd. Genoeg is genoeg,” aldus Van Haga, die de 25 miljard euro die is gereserveerd voor het stikstoffonds anders wil inzetten. “Er zijn namelijk genoeg échte problemen in dit land.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.