Anti-boerenpersconferentie Rutte en Yesilgöz respectloos en zonder greintje gevoel

Wybren van Haga reageert furieus op de ingelaste persconferentie die premier Rutte samen met minister Yesilgöz van Veiligheid en Justitie heeft gegeven.

“Het beleid van het kabinet Rutte drijft boeren tot pure wanhoop. Zij worden van hun land gejaagd en in hun voortbestaan bedreigd door het krankzinnige stikstofbeleid. Afgelopen week bleek dat het kabinet haar nietsontziende plannen rücksichtslos doorzet en daarbij niet luistert naar de boeren en de achterban van onder meer de VVD en het CDA. Zowel de premier als de minister zetten alles op alles om boeren in een slecht frame te zetten. Ja, er hebben wetsovertredingen plaatsgevonden, maar waar is het begrip voor deze pure wanhoop?” vraag Van Haga zich af, die vermoedt dat het hogere doel van de premier is om landbouwgrond op te offeren ten faveure van huizen (2). “Deze premier wil niets doen aan migratie, de aanjager van de woningnood. In plaats van immigratiebeperkende maatregelen, moeten boeren het veld ruimte om de ongebreidelde bevolkingsgroei te faciliteren.” 

Waar was de premier bij demoniseren boeren?
Van Haga vraagt zich ook af waar de premier de afgelopen weken bleef, toen boeren stelselmatig gedemoniseerd werden. “Boeren werden weggezet als dreigboeren, trekkers als dwangmiddelen en boerderijen als vleesfabrieken. Alles was erop gericht om boeren te beschadigen. Een schande.”

Boerenland aangemeld als cultureel erfgoed 
BVNL vindt dat het boerenland niet alleen zorgt voor onze onafhankelijkheid in voedselvoorziening en cruciaal is voor onze economie, maar ook onlosmakelijk verbonden is met de identiteit van Nederland. Van Haga: “Het oer-Hollandse landschap hoort daarbij: boeren, koeien, klompen, bloemen en kaas. De overheid is verplicht om dat erfgoed te behouden.” Hij heeft daarom het boerenland bij het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed aangemeld als cultureel erfgoed, dat moet worden beschermd en voor volgende generaties behouden moet blijven. 

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.