Regel QR-code-vrije Sinterklaasintocht

Na berichtgeving dat er in diverse gemeenten Sintintochten niet doorgaan, op de tocht staan of met een QR-code worden opgezadeld met medische apartheid, roept Belang van Nederland voorman Wybren van Haga burgemeesters in den lande op om zorg te dragen voor een QR-code-vrije intocht van de Goedheiligman. 

“Zo is het nog maar de vraag of in Amsterdam de traditionele intocht doorgaat. In Rotterdam mag men alleen maar komen met QR-code, de waanzin nabij. Deze prachtige traditie moet doorgaan. En uiteraard QR-code vrij”, aldus Van Haga, die stelt dat we compleet doordraaien met de QR-code, die bovendien sterk onderhevig is aan willekeur. “In supermarkten mag je gewoon doorlopen en de kroeg mag je alleen betreden met een coronapas. Er valt geen touw aan vast te knopen.” 

Belang van Nederland rekent op een sterk optreden van de burgemeesters.“Burgervaders- en moeders moeten ervoor zorgen dat iedereen naar dit mooie volksfeest kan komen, jong en oud, zwart en blank en gevaccineerd en ongevaccineerd,” aldus Van Haga die benadrukt dat het een evenement in de buitenlucht is, in een land met een enorm hoge vaccinatiegraad. “Zullen we ons wat minder laten leiden door angst?” 

Zwarte Piet 

Het liefst verwelkomt Belang van Nederland ook kindervriend Zwarte Piet vanaf Pakjesboot 12, maar die is in tal van gemeenten met door links opgelegde ondemocratische besluiten geweerd. Zo zijn er gemeenten waar een subsidie-eis is ingevoerd, die het optreden van de kindervriend onmogelijk maken (geen subsidie als Zwarte Piet komt). 

“Het stelselmatig uithollen van het kinderfeest door woke-gekkies houdt in dat steeds meer organisatoren moeilijker aan vrijwilligers komen die voor Piet willen spelen. Een traditie om zeep helpen, lijkt mij niet iets om trots op te zijn”, aldus Van Haga. 

Vragen van het lid Van Haga aan de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Cultuur inzake de intocht van Sinterklaas 

1) Bent bekend met de berichten  ‘Sintintochten in regio op de tocht, maar hier komt goedheiligman wél (en deze regels gelden er)’ (1) en ‘Halsema gaat bemiddelen bij Stichting Sinterklaas: “Linksom of rechtsom, willen een intocht’ (2)?

2) Deelt u de mening dat burgervaders- en moeders ervoor moeten zorgen dat iedereen naar de intocht van Sinterklaas moet kunnen komen om dit mooie volksfeest mee te maken, jong en oud, zwart en blank en gevaccineerd en ongevaccineerd? Zo ja, wilt u burgermeesters oproepen om QR-code-vrije intochten mogelijk te maken en hen daarbij indien nodig te faciliteren? Graag een toelichting 

3) Bent u bekend met de ondemocratische besluiten waarmee diverse gemeenten kindervriend Zwarte Piet hebben geweerd, onder andere met een subsidie-eis (geen subsidie als Zwarte Piet komt) richting de organisatoren van intochten om Zwarte Piet te weren, hetgeen leidt tot een enorm tekort aan vrijwilligers? Zo ja, wat vindt u ervan dat een mooie traditie stelselmatig de nek wordt omgedraaid? 

(1) https://www.ad.nl/rotterdam/sintintochten-in-regio-op-de-tocht-maar-hier-komt-goedheiligman-wel-en-deze-regels-gelden-er~a409b840/

(2) https://www.at5.nl/artikelen/211323/halsema-gaat-bemiddelen-bij-stichting-sinterklaas-linksom-of-rechtsom-willen-een-intocht

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.