Belang van Nederland laaiend over Facebookdictatuur Zwarte Piet

Kamerlid Van Haga pikt sanctiedreigement tegen zijn partij en medewerker niet en stelt Kamervragen. Facebook, u weet wel het medium dat volgens oud-medewerkers van de sociaal-mediagigant de Capitolrellen in Washington heeft gevoed (1), heeft Belang van Nederland en een medewerker voor de laatste keer gewaarschuwd. Reden: een post van kindervriend Zwarte Piet van enige weken geleden.

“Terwijl het dictatoriale Facebook ons om de karikatuur Zwarte Piet op de vingers tikt, landen op dit moment in tal van Nederlandse plaatsen nog wel Zwarte Pieten om gretige kinderhanden te vullen met pepernoten en kruidnootjes. Wie denkt deze Amerikaanse social-mediagigant te zijn om zich te bemoeien met een oer-Hollands kinderfeest en de vrijheid van al die Nederlanders die van Zwarte Piet houden in te perken door ze te sanctioneren en zelfs te verbannen van Facebook als mensen afbeeldingen van de kindervriend plaatsen? ”, aldus Wybren van Haga, die Kamervragen stelt over het inperken van de vrijheid van meningsuiting. “Premier Rutte heeft altijd gesteld dat wie vasthoud aan Zwarte Piet geen racist is, maar nu gooit de grootste social mediagigant je zonder blikken of blozen in de ban als je dat wél doet”.

Het Belang van Nederland Facebookaccount staat nu onder de loep. “Nog één keer Zwarte Piet en dan volgen er sancties. Hoe woke moet je worden?”

Vragen van het lid Van Haga aan minister-president Rutte inzake intimidatie Facebook om Zwarte Piet

1) Bent u bekend met het bericht ‘Rutte: wie vasthoudt aan Zwarte Piet is geen racist’ (1)?

2) Wat vindt u van het feit dat het dictatoriale Facebook sancties oplegt aan mensen die foto’s plaatsen met Zwarte Piet en dat er al mensen zijn verwijderd door Facebook omdat zij het Sinterklaasfeest vieren mét de aloude kindervriend?

3) Wat vindt u van het feit dat onze partij en een medewerker van onze partij – onder het dreigement van sancties – een waarschuwing hebben gekregen om geen afbeeldingen van Zwarte Piet meer te plaatsen? Vindt u dat geen afbreuk van onze vrijheid en getuigen van een akelige censuur bij Facebook?

4) Wat is er overgebleven van uw stellingname dat mensen die vasthouden aan Zwarte Piet geen racisten zijn? Wilt u voor deze mensen in de bres springen door Facebook op de vingers te tikken inzake haar censuur op Zwarte Piet? Graag een toelichting

(1) https://amp.nos.nl/artikel/2400301-klokkenluider-zegt-dat-facebook-capitoolrellen-heeft-gevoed.html

(2) https://www.ad.nl/politiek/rutte-wie-vasthoudt-aan-zwarte-piet-is-geen-racist~a7bc9313/

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.