Statenlid Pestman stemt tegen herbenoeming Commissaris van de Koning

Statenlid Robert Pestman (Belang van Nederland) zal woensdag tijdens de besloten vergadering waarin de Commissaris van de Koning wordt herbenoemd een tegenstem uitbrengen. Eerder stapte hij al uit de vertrouwenscommissie. Reden van de tegenstem: een statement om het totale gebrek aan transparantie en het ondemocratische gehalte van het benoemingsproces aan te geven. Het is dus niet gericht tegen de Commissaris persoonlijk.

“Het is bizar dat wij als vrije en bekwame burgers nog steeds geen enkele invloed hebben op wie de functie Commissaris van de Koning bekleedt. De bekendste en belangrijkste bestuurder van Groningen wordt in een schrale partijpolitieke tombola verkozen, in het geheim, achter gesloten deuren,” aldus Pestman, die vindt dat de Commissaris door de inwoners van de provincie Groningen moet worden gekozen. “Daarbij past openlijk solliciteren, debat tussen kandidaat-Commissarissen en met de inwoners van de provincie, zodat zij weten welke richting de nieuwe Commissaris op wil en wat zijn of haar bestuursstijl is,” besluit Pestman, die in maart namens Belang van Nederland ook in de gemeenteraad van Groningen wil komen.

Steun van Kamerlid Van Haga 

Vanuit de Tweede Kamer steunt Belang van Nederland voorman Wybren van Haga de actie van zijn partijgenoot. “De baantjescarrousel van de elite draait weer overuren. Het wordt hoogtijd dat we onze bestuurders zelf mogen kiezen”, aldus Van Haga.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.