ProZeeland sluit zich aan bij BVNL: Robert Brunke lijsttrekker

ProZeeland fractievoorzitter Robert Brunke wordt bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023 lijsttrekker van BVNL in Zeeland. “Er moet eindelijk eens worden geïnvesteerd in onze mooie provincie.”

“Met BVNL is er een partij gevonden die ook in de Tweede Kamer een ProZeeland geluid laat horen. Zo is Van Haga een aanjager in het zo snel mogelijk tolvrij krijgen van de Westerscheldetunnel. Ook sprong hij in de bres voor het behoud van Zeeuwse tradities, o.a. door een stevig tegengeluid op een eventueel verbod op het snijden van zeekraal en lamsoren“, aldus Brunke, die met ProZeeland al jaren een écht Zeeuws geluid laat horen. Brunke pleit voor meer autonomie voor de provincie Zeeland. “Wij kunnen zelf heel goed besluiten nemen over vraagstukken die in onze provincie spelen. Goede voorbeelden hiervan zijn het niet doorgaan van de marinierskazerne, de recente ontwikkelingen van PFAS-vervuiling in de Westerschelde en het ontpolderen van de Hedwigepolder. Hier wordt steeds over ons Zeeuwen besloten, in plaats van door ons. Zo niemand op Walcheren te wachten op het zwaarbeveiligde justitiële complex EBI, waar meer dan 70% tégen was.”

BVNL/ProZeeland 
BVNL zal onder de naam BVNL/ProZeeland meedoen met de verkiezingen. “Wij zijn ProZeeland. Wij willen af van het ridicule stikstofbeleid dat hardwerkende boeren, maar ook de Zeeuwse vissers, het mes op de keel zet. Verder willen we dat er eindelijk twee ferryboten gaan varen die automobilisten en andere reizigers gaan vervoeren. Dit sluit aan op de wens van de bevolking van Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren, die smachten naar een snelle en goede verbinding.” Brunke pleit ook voor het openhouden van de kerncentrale. “Sterker nog, we moeten deze uitbreiden, waarbij een deel van de inkomsten moet terugvloeien naar Zeeland, zodat wij Zeeuwen er beter van worden.”

Partijleider Wybren van Haga reageert verheugd op de het samenvoegen van ProZeeland bij BVNL “ProZeeland komt al jaren op voor het belang van de vaak ondergeschoven provincie. Wij vinden het een eer om nu samen met deze partij in het belang van Zeeland samen te gaan.” Van Haga ziet in Robert Brunke een gedreven politicus. “Robert heeft nu vier jaar ervaring als Statenlid en wij zijn ervan overtuigd dat hij in Zeeland BVNL op de kaart gaat zetten.” Van Haga gaat uit van vier a vijf zetels.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.