Peter van der Velden BVNL-lijsttrekker Zuid-Holland, kieskringen Rotterdam en Dordrecht

Oud-raadslid Peter van der Velden wordt bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023 lijsttrekker van BVNL in Zuid-Holland, kieskringen Rotterdam en Dordrecht. De geboren en getogen Rotterdammer van der Velden was eerder jarenlang raadslid in Nissewaard.

Niet lullen, maart poetsen
“Een stem op BVNL is straks een stem op niet lullen, maar poetsen. We gaan terug naar normaal door het stikstofbeleid volledig te schrappen. Het beleid rammelt aan alle kanten en is niet gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwd onderzoek. Dat boerenbedrijven worden uitgekocht, of zelfs dreigen te worden onteigend is voor BVNL Zuid-Holland onbespreekbaar. De wooncrisis oplossen onder de vlag van het stikstofbeleid is uit den boze. Tenslotte wordt de wooncrisis alleen veroorzaakt door de hoge instroom migranten”, aldus Van der Velden, die vindt dat de eigen inwoners voorrang op een huis moeten krijgen. “We moeten de voorrangsregels voor statushouders schrappen en dwang en drang bij het opvangen van asielzoekers moet per direct van tafel.”

Rendabele alternatieve energie
“Windmolens veroorzaken overlast voor natuur en gezondheid, zijn horizonvervuilend, slecht afbreekbaar en belasten het stoomnet met wiebelstroom. Het vol leggen van vruchtbare landbouwgrond met zonneparken om onrealistische ambities te halen is dom. Er is voldoende ruimte op daken van huizen en bedrijven voor zonnepanelen. Zonnepanelen op daken, koeien in de wei. En zet ook eindelijk eens in op kernenergie. Alternatieve energie is prima maar het moet wel rendabel zijn.”

BVNL wil in deze tijden van sterke inflatie niet alleen voor burgers compensatie voor de hoge energierekening, maar komt ook op voor de middenstand in Zuid-Holland. “Denk aan al die energie-intensieve bedrijven, zoals tuinders/kwekers, vissers, bakkers en slagers die nu geen enkele steun krijgen en op omvallen staan.” Van der Velden ziet de gemeenten en haar inwoners als de basis voor BVNL. “Wij zullen proberen de gemeenten vanuit de provincie te faciliteren. De provincie moet er voor de gemeenten zijn, niet andersom. BVNL is een meerwaarde voor de lokale partijen, omdat wij hen vertegenwoordigen en ondersteunen vanuit de Tweede Kamer en de provincie.”

Partijleider Wybren van Haga is blij met de politiek ervaren Van der Velden. “Peter heeft zijn sporen in de gemeenteraad van Nissewaard verdiend. Samen met onze andere lijsttrekkers in Zuid-Holland zullen we met een sterke kandidatenploeg en een voor de provincie op maat geschreven verkiezingsprogramma komen. We gaan voor tenminste drie zetels.”

De lijsttrekkers voor de kieskringen Den Haag en Leiden zijn Dick Kooij en Marcus Rolloos.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.