BVNL-lijsttrekker Roy van Aalst mordicus tegen dwang en drang opvang asielzoekers Overijssel

Overijssel moet voor 1 januari een kleine drieduizend vaste plekken hebben voor asielzoekers. Dat betekent ruim 760 opvangplekken extra en dus meer azc’s in Overijssel. BVNL-lijsttrekker Roy van Aalst verzet zich fel tegen deze dwang en drang van VVD-staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) en wil dat het provinciebestuur richting Den Haag het signaal afgeeft dat Overijssel een asielstop wil, in plaats van gedwongen meer asielzoekers.

“Inwoners van Overijssel zitten helemaal niet op extra asielzoekers te wachten. Kijk in Ter Apel wat een ellende dat brengt, met o.a. een toename van criminaliteit”, aldus Van Aalst, die vindt dat Provinciale Staten moet denken aan het belang van Overijssel. “En dat is niet meer asielzoekerscentra.”

De verplichte aanwijzing van het azc in Albergen zorgde onlangs voor veel beroering in het Twentse dorp. De mensen willen dit niet. “Het wordt tijd dat daar een naar wordt geluisterd”, vindt oud-Kamerlid Van Aalst, die op 15 maart gekozen hoopt te worden voor de Provinciale Staten.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.