Agrarisch ondernemer Arjen Schuiling lijsttrekker voor BVNL in Drenthe

Akkerbouwer en hippisch ondernemer Arjen Schuiling uit Tynaarlo wordt de lijsttrekker voor BVNL bij de Provinciale Statenverkiezingen in Drenthe. Schuiling kreeg grote bekendheid voor zijn aandeel tijdens het boerenprotesten van 1 en 14 oktober 2019 in Groningen.

BVNL moet factor van betekenis worden
“Wij boeren worden, onder het mom van een gecreëerd stikstofprobleem, van ons land gejaagd. De starheid van Provinciale Staten is daarbij stuitend. In plaats van ons boeren de helpende hand te bieden, voeren ze de voor boeren desastreuze plannen uit Den Haag braaf uit”, aldus Schuiling, die stelt dat BVNL de enige partij is die het stikstofbeleid helemaal van tafel wil hebben. “Het is daarom belangrijk dat BVNL een factor van betekenis wordt in de Provinciale Staten, want andere partijen buigen voor het rapport-Remkes, waar de onteigening van boeren rigoureus wordt voortgezet.” 

Naast het omverwerpen van het stikstofbeleid wil BVNL het Drentse landschap beschermen tegen grootschalige windmolen- en zonneparken. Ook wil de partij de werkgelegenheid in de provincie aanjagen. 

Leefbaarheid van kleine dorpen
Schuiling: “Een ander punt waar mensen zich in Drenthe zorgen over maken, is de leefbaarheid in de kleinere dorpen. De voorzieningen nemen steeds verder af en dat is buitengewoon onwenselijk.” Het verkiezingsprogramma wordt op dit moment uitgewerkt. “Wij zoeken nog mensen voor onze kandidatenlijst. Aanmelden kan via de website van BVNL.”

Strijder 
Vanuit Den Haag reageert partijleider Wybren van Haga enthousiast op het lijsttrekkerschap van Schuiling. “Arjen is een strijder, die te vuur en te zwaard opkomt voor de boeren die door waanzinnig kabinetsbeleid in hun voortbestaan worden bedreigd. Ik ben ervan overtuigd dat BVNL met Arjen als lijsttrekker de nodige zetels zal gaan halen.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.