Zeeuwse BVNL-kandidaten stellen zich voor

BVNL doet in alle provincies mee aan de Provinciale Statenverkiezingen, dus ook in Zeeland! Naast lijsttrekker Robèrt Brunke, stellen nog vier kandidaten zich aan u voor.

Tineke Bulder
Ik ben woonachtig in de gemeente Veere, kern Vrouwenpolder. Naast mijn werk als ambtenaar voor de gemeente Amsterdam, beheer ik samen met mijn partner het Dorpshuis van Vrouwenpolder. Ook ben ik coördinator vrijwilligers in Vrouwenpolder en zit ik in het bestuur van Stichting Huurders Belang Zeeuwland. Door mijn werk ben ik politiek actief geworden. Het meepraten over zaken die je raken, maar ook die anderen raken en die zelf niets durven te zeggen vind ik belangrijk.

In Gelderland ben ik Statenlid geweest. Daarmee ben ik gestopt omdat ik 5 jaar geleden ben verhuisd naar Zeeland! Deze provincie en haar inwoners heb ik inmiddels in mijn hart gesloten. Waarom ik mij wil inzetten voor de inwoners van Zeeland in de provinciale staten? Omdat de Zeeuwen veel meer verdienen dan wat ze nu krijgen uit Den Haag.

Zij verdienen een goed openbaar vervoersnetwerk, maar ook goede gezondheidszorg, en wat denkt u van een kleine winkel in de kern die moet gewoon open kunnen blijven? De Haagse regelgeving maakt dit onmogelijk! Maar er is zoveel meer, de Zeeuwen willen ook graag in Zeeland blijven wonen, hier zijn woningen voor nodig. Woningen in de eerste plaats voor de Zeeuw. Zoals ik heb kunnen leven, zo wil ik graag dat onze kinderen en kleinkinderen ook kunnen leven.  En dat ouderen veilig en gezond in Zeeland oud kunnen worden.

De provincie gaat niet overal over, maar als wij een stem krijgen kunnen wij die wel doorspelen naar Den Haag. Door slim te stemmen kunt u de Rutte/Kaag-waanzin stoppen. Laten wij in Zeeland ons logische kritische verstand gebruiken. Want zeg nu eerlijk: u bent toch ook klaar met van crisis naar crisis geduwd te worden?

Als je Nederland ziet als die mooie fles dure wijn uit de jaren ’70, dan is daar door telkens water bij de wijn te doen niet veel meer van over. Onze ondernemers hebben het moeilijk door alle belachelijke regelgeving uit Den Haag en Brussel.

BVNL is ook de partij die kiest voor het behoud van de Nederlandse Cultuur en Tradities. Wij kiezen voor betaalbare boodschappen, energie en zorg. Ons pensioen is ons pensioen en die gelden moeten niet naar Europa! Wij zijn kritisch naar op massa immigratie. De plannen van dit kabinet volgen wij met grote argwaan, want die hebben alleen maar ellende gebracht.

De Zeeuwen verdienen op bestuurlijk niveau een stem om mee te beslissen over gevoelige kwesties zoals stikstof, pfas, Hedwigpolder, de Marinierskazerne etc. BVNL wil dat Zeeland autonoom kan beslissen, zonder van bovenaf zaken opgelegd te krijgen. Helpt u mee om dit doel te verwezenlijken, stem dan 15 maart lijst 13-2.

Erwin Jesterhoudt
Ik woon sinds een paar maanden in Philippine, Zeeuws Vlaanderen. Ben vader van twee dochters van 19 en 22 en ben bewust met mijn vrouw verhuisd van de Veluwe naar de Zeeuwse klei. Waarom ik mij wil inzetten voor de inwoners van Zeeland in de Provinciale Staten? Ik ben in hart en nieren een klassiek liberaal en vind een sturende monarch niet passen in een democratie. Moeten wij niet terug naar zelfstandige ‘gewesten’ in een republiek, die onderling unies kunnen vormen (anno 1588)?

Als burger ben ik de Haagse spelletjes zat en wil ik met mijn nuchtere blik en ervaring binnen internationale en nationale bedrijven en projecten vanuit de provincie verandering brengen binnen het huidige politiek landschap. Ik geloof in de kracht van het MKB in onze Zeeuwse dorpen en steden die zorgen voor couleur locale en wil hen daarom vanuit de provincie actief steunen! Wij mogen onze afkomst niet verloochenen en zoals de fransen zeggen: l’histoire se répète, moeten we leren van onze geschiedenis en zeker niet dezelfde fouten en/of politieke keuzes maken.

Susanne Rodemann
Ik woon nu al 38 jaar in deze mooie provincie. Helaas zie ik wel een verandering in de samenleving en dat is niet in het voordeel van Zeeland en de mensen die er wonen. Het openbaar vervoer is er ook onderdeel van want er verdwijnen steeds meer belangrijke buslijnen. Ook het MKB heeft te lijden onder de nieuwe maatregelen, en de boeren en vissers raken hun bestaan kwijt. BVNL Zeeland staat voor een leefbare en gezonde provincie en wij hebben jullie hulp daarbij nodig. Stem daarom 15 maart op BVNL Zeeland, lijst 13.

Ted van Zweeden
Ik ben geboren en getogen in het mooie Vlissingen, daarnaast heb ik 16 jaar in het mooie Zeeuws Vlaanderen mogen wonen. Hierdoor begrijp ik wat er, aan beide kanten van de Schelde, bij de mensen speelt. 

Ik heb de MAVO en HAVO bij de Scheldemond College doorlopen en mijn diploma HTS Werktuigbouwkunde bij de Hogeschool Zeeland mogen behalen. Nu ben ik werkzaam op de HZ University of Applied Sciences als Opleidingsmanager Logistiek, technische Bedrijfskunde en Engineering. Meer details van mijn ervaringen en opleidingen zijn te vinden op mijn persoonlijke LinkedIn profiel.

Ik heb mij verbonden aan BVNL Zeeland omdat de uitgangspunten en de manier van het beargumenteren van de standpunten goed bij mij past. Ik heb een hoog rechtvaardigheidsgevoel waardoor ik op kom voor alle inwoners van Zeeland. Het werken met studenten op de HZ geeft energie en ik vind het geweldig om de studenten breed kennis te laten maken, in een internationale omgeving, met alle aspecten van een opleiding, het bedrijvenveld en de maatschappij.  

BVNL wil dat Zeeland autonoom kan beslissen zonder van bovenaf zaken opgelegd te krijgen! Helpt u mee om dit doel te verwezenlijken, stem dan 15 maart lijst 13-4.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.