Zangeres Mila Rose Brockovich wil Vlaardingen op de kaart zetten in de Provincie

Rosaly Bregar, beter bekend onder haar artiestennaam Mila Rose Brockovich, heeft zichzelf verkiesbaar gesteld voor de aankomende Provinciale Staten-verkiezingen voor BVNL. Rosaly wil Vlaardingen op de kaart zetten in de Provincie. “Vlaardingen is het afvoerputje van Rotterdam geworden, onze stad gaat kapot en dat moet veranderen”, aldus Rosaly.

Terug naar het veilige Vlaardingen
“Criminaliteit en armoede voeren de boventoon in onze stad en steeds meer ondernemers verlaten Vlaardingen. In ons stadshart staan vele winkelpanden leeg, een klein deel is nu gevuld met zogenoemde pop-up stores. Wij waren ooit een bruisende, groene stad met volle horecazaken, een grote diversiteit aan winkeltjes, veel kleine lokale ondernemers en wij hadden een eigen ziekenhuis. Vele inwoners van Vlaardingen, waaronder ikzelf, willen dat bruisende, maar vooral ook veilige, Vlaardingen terug! Maar hoe bereiken we dat? Als het aan Den Haag ligt wordt onze stad grotendeels ‘ontgroend’ en vervolgens volgebouwd met containerwoningen.”

Dweilen met de kraan open
Rosaly zet zich in het dagelijks leven in voor bewoners die in ons sociale voorzieningen en zekerheidstelsel vastlopen. “Vele mensen worden niet gehoord en gezien, de mensen die bij mij terecht komen zitten vaak al jaren vast in het systeem en zijn alles kwijtgeraakt. In ons stelsel is eigenlijk alles met elkaar verbonden, waardoor er een domino-effect ontstaat als er ergens iets fout gaat. Ik sta deze mensen juridisch bij op nagenoeg alle vlakken die met werk en inkomen te maken hebben. Daarnaast help ik mensen ook bij het oplossen van schulden, zowel via de minnelijke als de wettelijke (WSNP) trajecten. Maar eigenlijk ben ik al tien jaar aan het dweilen met de kraan open. Als ik zaken echt structureel wil oplossen zal ik moeten proberen het huidige beleid aan te passen en daarvoor moet ik de politiek in. Ik sta op de kieslijst op nummer 13, mijn geluksgetal. Ik hoop dan ook met voorkeurstemmen de provincie in te gaan.”

Kleine, dienstbare overheid
De visie van BVNL komt grotendeels overeen met Rosaly’s eigen visie over hoe het beter kan. “Laten we beginnen met een kleine dienstbare overheid, die ons belastinggeld sober, efficiënt en verstandig uitgeeft. Ook de toon en het woordgebruik van BVNL in debatten vind ik heel prettig. Scherp en helder, maar niet continu provocerend. Ook stemt BVNL in rechte lijn met hun uitgedragen standpunten bij moties, iets wat vele andere partijen vaak niet doen. Verder zie ik in Wybren van Haga een man die ik kan vertrouwen. Ik heb jarenlang Kamerleden en Ministers aangeschreven over de problematiek in ons SoZaWe stelsel, maar ik kreeg in al die jaren maar één keer een reactie terug.  

In 2020 ben ik Wybren voor het eerst gaan aanschrijven en hij was de enige die altijd antwoordde. Sinds ik mij bij BVNL heb aangesloten, hoor ik het ook continue om me heen: Wybren is een man die met gevoel, vanuit zijn hart, zijn politieke werk doet. In deze man en zijn partij geloof ik en ik weet zeker dat hij en heel BVNL mij zullen blijven helpen en ondersteunen op mijn pad om Vlaardingen, onze provincie Zuid-Holland en Nederland, weer te laten opbloeien en groeien.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.