Statenvragen BVNL over voor zware criminaliteit kwetsbare gemeenten Oldambt en Pekela

Twee Groningse gemeenten zijn kwetsbaar voor zware criminelen. Dit valt op te maken uit een onderzoek van RTL Nieuws, waarbij Limburg in Nederland het hoogste risico loopt, waarvan Heerlen op nummer 1 staat op de Onderwereldkaart. Maar ook Oldambt op plek 37 en Pekela op 27, lopen gevaar voor de georganiseerde misdaad, aldus de onderzoekers.

Noordkreet
“De Groningse Commissaris van de Koning moet een noodkreet uiten richting het kabinet om meer mankracht in te zetten om criminelen het hoofd te bieden”, aldus BVNL-Statenlid Robert Pestman. 

Daarbij geeft BVNL een duidelijke opdracht die de Commissaris in het belang van Groningen moet overbrengen naar minister Yesilgöz (Justitie en Veiligheid): eindelijk werk maken van het versterken van het politieapparaat. 

“Verkiezing op verkiezing horen we dat de partij van de minister werk wil maken van het verbeteren van de veiligheid. Dan nu ook boter bij de vis: méér politie, het versterken van de rechterlijke macht en de recherche”, aldus Pestman.

Vragen van het lid Pestman aan Gedupeerde Staten inzake de Onderwereldkaart:

1) Bent u bekend met de Onderwereldkaart?

2) Bent u bekend met de voor zware criminaliteit kwetsbare Groningse gemeenten Oldambt en Pekela?

3) Bent u bereid om namens Groningen een noodkreet te uiten richting politiek Den Haag: méér politie, het versterken van de rechterlijke macht en de recherche? Zo ja, hoe gaat u dit doen? Graag een gedetailleerd antwoord. 

4) Welke stappen gaat u ondernemen om de toenemende (drugsgerelateerde) criminaliteit het hoofd te bieden? Graag een gedetailleerd antwoord.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.