Schrijfster Shoreh Feshtali runningmate van BVNL-lijsttrekker Utrecht bij Provinciale Statenverkiezingen

Shohreh Feshtali vluchtte in 1993 vanuit Iran naar Nederland. Onder Ayatollah Khomeini leefde ze onder een theocratisch schrikbewind. Ze schreef daarover het boek: ‘Gesluierde jaren’, over het gesluierde leven van een tienermeisje in Iran.

Gezond en vrij Nederland
“Ik zie dat Nederland haar vrijheden op het spel zet. Gezondheid en vrijheid zijn de twee belangrijkste aspecten in het leven. Uit eigen ervaring weet ik hoe fragiel en kwetsbaar beide zijn. Toch mag het ene nooit ten koste van het andere worden opgeofferd, zoals bij de coronapandemie gebeurde. BVNL staat voor een gezond en vrij Nederland en daar sta ik 100% achter!”

Feshtali wil zich met BVNL ook keren tegen het stikstofbeleid van het kabinet Rutte/Kaag. “Op 15 maart heeft Nederland dé kans om het voor boeren zo desastreuze stikstofbeleid van tafel te vegen”, aldus Feshtali, die zich ook hard wil maken voor het tegengaan van de komst van nog meer windmolen- en zonneparken, die de provincie ook tegen de wil van gemeenteraden in wil gaan plaatsen. “Belachelijk dat het kabinet zo de lokale bevolking buitenspel denkt te zetten.”

Soevereiniteit niet verkwanselen
Lijsttrekker en Statenlid René Dercksen laat weten dat hij rekent op 2 tot 3 zetels. “Ik ben er  bijzonder trots op dat Shohreh op nummer twee staat op onze lijst. Zij die gevlucht zijn uit totalitair bestuurde landen, Iran in dit geval,  kunnen ons als geen ander duidelijk maken hoe wij onze vrijheid en soevereiniteit aan het verkwanselen zijn Shohreh kan daar aangrijpend over spreken”, aldus Dercksen die samen met Statenlid Elly Broere afgelopen zomer van de PVV overstapte naar BVNL. Ook commissielid Wim Ubaghs, raadslid in Stichtse Vecht, sloot zich bij BVNL aan. Dercksen: “Actief zijn bij een partij die oplossingsgericht is, wil samenwerken en een ledenstructuur kent, is een verademing.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.