René Dercksen lijsttrekker BVNL Utrecht bij Provinciale Statenverkiezingen

Het huidige Statenlid René Dercksen wordt bij de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart lijsttrekker van BVNL Utrecht. Dercksen en Elly Broere stapten in juli van de PVV over naar BVNL. Ook commissielid Wim Ubaghs, raadslid in Stichtse Vecht, sloot zich bij BVNL aan.

“Actief zijn bij een partij die oplossingsgericht is, wil samenwerken en een ledenstructuur kent, is een verademing”, aldus Dercksen, die zich met BVNL keert tegen het stikstofbeleid van het kabinet Rutte/Kaag. “Op 15 maart heeft Nederland dé kans om het voor boeren zo desastreuze stikstofbeleid van tafel te vegen.”

Andere punten waar BVNL zich hard voor maakt zijn het tegengaan van de komst van nog meer windmolen- en zonneparken, die de provincie ook tegen de wil van gemeenteraden in wil gaan plaatsen. Ook heeft de partij niets op met dwang en drang van asielzoekers. “Belachelijk dat het kabinet zo de lokale bevolking buitenspel denkt te zetten.”

Partijleider Van Haga laat weten dat hij rekent op 2 tot 3 zetels. “René heeft ruime politieke ervaring en weet wat Utrecht nodig heeft om vooruit te komen.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.