Oud-senator Ben Swagerman lijstduwer voor BVNL Utrecht

Ben Swagerman wordt lijstduwer op de kandidatenlijst van BVNL Utrecht. Eerder werd bekend dat de oud-senator de nummer 2 is op de BVNL-lijst voor de Eerste Kamer, die na de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart 2023 door de nieuwe Statenleden wordt gekozen.

Ben Swagerman is een ervaren bestuurder en jurist, met een veelzijdige loopbaan in zowel de publieke, als de private sector. Op dit moment is hij werkzaam als EU expert ‘rule of law’, commissaris/toezichthouder bij diverse organisaties en vervult hij de functie van voorzitter van het BOA platform. Voorheen was Swagerman advocaat, Hoofdofficier van Justitie en senior Vice President Security AF/KLM. Van 2011 tot 2016 was hij lid van de Eerste Kamer, namens de VVD. Nu kiest hij vol overtuiging voor BVNL.

Zwalkend beleid moet worden tegengehouden
“Of het nu gaat om het onteigenen, of verplicht uitkopen van boeren als gevolg van een stikstofbeleid dat wetenschappelijk uitermate zwak is onderbouwd, de dwang en drang bij het opvangen van asielzoekers, of het doorduwen van een pensioenwet waarbij we te maken krijgen met een heuse pechgeneratie, die kan fluiten naar het met hard werken opgebouwde pensioen, we moeten er alles aan doen om in de Eerste Kamer en vanuit de Provinciale Staten het zwalkende beleid van het huidige kabinet tegen te houden”, aldus Swagerman, die vindt dat er in Nederland weer ruimte gegeven moet worden aan hardwerkende mensen en de vrijheid meningsuiting.

René Dercksen, Statenlid en lijsttrekker bij BVNL Utrecht, is blij met de kandidatuur van Swagerman. “Ik ken Ben al jaren. Hij heeft ruime ervaring in de Eerste Kamer. Geweldig dat hij zich nu hard gaat maken om namens BVNL het afbraakbeleid van het kabinet Rutte/Kaag tegen te houden.” 

Partijleider Wybren van Haga roept het kiesgerechtigde deel van Nederland op om massaal te gaan stemmen. “15 maart is dé kans om de ramkoers van dit kabinet te stoppen. Dat is nu meer nodig dan ooit tevoren.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.