Lijsttrekker BVNL Zuid-Holland: “Partijen niet negatief tegenover samenwerking met BVNL”

Politieke partijen geven aan niet negatief te staan om na 15 Maart aan tafel te gaan zitten met BVNL om te bespreken of een coalitie mogelijk is. Dat stelt lijsttrekker Peter van der Velden, lijsttrekker Zuid Holland Rotterdam en Dordrecht. “We spreken met iedereen en als onze standpunten verenigbaar zijn dan is samenwerking logisch.”

Positieve omwenteling
Inmiddels heeft BVNL al gesproken met PVV, BBB en JA21. “Ik heb er een goed gevoel aan over gehouden, maar elke partij die een bijdrage kan leveren aan een positieve omwenteling is welkom”, geeft Van der Velden aan. “Er wordt hard aan gewerkt en zoiets kost tijd, maar de vooruitzichten zijn goed. Onze standpunten zijn helder: een halt aan de boerenonteigeningen in Zuid Holland, geen gedwongen plaatsing van windmolens in de buurt van bebouwing, nooit meer lockdowns, en geen verplichte huisvesting van 10 maal zoveel statushouders het komende jaar in Zuid Holland.”

Maximale samenwerking
In ieder geval weet de kiezer nu dat BVNL gaat voor maximale samenwerking en als de kiezer de partij daarvoor beloont, nemen zij graag die verantwoordelijkheid. “Ik ambieer de positie van gedeputeerde voor terugkeer, daar kom ik eerlijk voor uit, terugkeer naar normaal, met het belang van de inwoner van Zuid Holland voorop”, aldus Van der Velden. “Zodra dat het mogelijk is, komen we daarop terug.”

Demonstratie
Ook wil BVNL nog spreken met partijen en/of betrokkenen tijdens de grote boeren-demonstratie op 11 maart in Den Haag. Van der Velden: “Dan hoop ik alle partijen nog te spreken in Den Haag op de Koekamp, BVNL zal daar zeker aanwezig zijn om de boeren te steunen en wij gaan ervan uit dat alle partijen daar zullen zijn. Ik hoop dan meer duidelijkheid te kunnen geven.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.